Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Ψαρά: Χορηγήθηκε η άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου

Τα Ψαρά αποτελούν το δεύτερο νησί στο Βόρειο Αιγαίο στο οποίο δίνεται άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου, μετά από αυτή που δόθηκε στη Χίο. Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Ψαρών χορηγήθηκε στη θυγατρική εταιρεία της Hellenic Seaplanes.
Στα επόμενα βήματα θα είναι η εκκίνηση των κατασκευών σε Χίο και Ψαρά, ώστε τα δύο έργα να λάβουν και την άδεια λειτουργίας.

Επόμενος στόχος είναι η ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας και στις Οινούσσες, όπου όπως σημειώνεται σε δελτίο τύπου της εταιρείας «σε συνδυασμό με τα τρέχοντα έργα σε Πλωμάρι και Μυτιλήνη Λέσβου και το εγκεκριμένο υδάτινο πεδίο στην Πέτρα μπορούμε να μιλάμε για ένα άκρως βιώσιμο σύμπλεγμα υποδομών στο δίκτυο υδατοδρομίων Βορείου Αιγαίου».

«Η αδειοδότηση και δημιουργία υδατοδρομίου αποτελεί μόνο την αρχή για τα Ψαρά. Συνεχίζουμε δυναμικά, με στόχο την ανάπτυξη των Ψαρών και την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για το νησί μας», δηλώνει ο Δήμαρχος Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών Κώστας Βρατσάνος.

«Το υδατοδρόμιο και η άφιξη των υδροπλάνων αποτελεί ένα πρότζεκτ κομβικής σημασίας, καθώς θα ενισχύσει δραστικά τη σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ θα φέρει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης», σημειώνει ο κ. Βρατσάνος.

«Τα Ψαρά αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για υδροπλάνα καθώς είναι ένα νησί που μπορεί να ενισχυθεί από άποψη γρήγορης μεταφοράς των ντόπιων στα γειτονικά μεγαλύτερα νησιά ιδιαίτερα όταν εξυπηρετούνται ελλιπώς από άλλα είδη μεταφοράς αλλά και από άποψη τουρισμού να διευρύνει την τουριστική του ταυτότητα για τους Έλληνες και ξένους τουρίστες που θέλουν να τα επισκεφθούν», αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Νικόλας Χαραλάμπους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button