ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ψήφισε ο Αλέξης Καλοκαιρινός για τις εκλογές στην ΠΕΔ

Η παράταξη Καλοκαιρινού «Δικαίωμα στην Πόλη» τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Μαρινάκη για την Προεδρία της ΠΕΔ Κρήτης, με εισήγηση του ίδιου του δημάρχου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, ως ένας από τους 21 εκλέκτορες, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός για τις εκλογές νέας διοίκησης στην ΠΕΔ και εκπροσώπων στην ΚΕΔΕ, που διεξάγονται από τις 11 το πρωί σήμερα μέχρι και τις 3 μ.μ. στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη Καλοκαιρινού «Δικαίωμα στην Πόλη» τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Μαρινάκη για την Προεδρία της ΠΕΔ Κρήτης, με εισήγηση του ίδιου του δημάρχου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης.

Το σκεπτικό του δημάρχου ήταν ότι «ο Δήμος Ηρακλείου, με το μέγεθός του και τον συμβολικό του ρόλο, οφείλει να υπηρετεί το συγκρητισμό. Η επιλογή αυτή έγινε με κριτήριο να αποφευχθεί η τοπική διαίρεση του νησιού, δηλαδή μια άγονη αυτοδιοικητική αντιπαράθεση μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής Κρήτης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η δυο υποψηφιότητες δεν διαφέρουν σε πολιτικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά την ίδια την Αυτοδιοίκηση». Συνεπώς, «δεν προκύπτει πολιτικό κριτήριο επιλογής αλλά ένα σαφές κριτήριο ενότητας του νησιού και αποφυγής διαιρετικών αντιπαραθέσεων», όπως είπε. Ο δήμαρχος Ηρακλείου είχε τονίσει τις προηγούμενες μέρες ότι εκτιμά και τιμά και τους δυο υποψηφίους, την προσωπικότητα αλλά και τη διαδρομή τους στην Αυτοδιοίκηση.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button