Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Ψάχνουμε τρόπους για έκτακτη χρηματοδότηση της Ουκρανίας»

Εάν η Βουλή των Αντιπροσώπων καθυστερήσει την απόφαση για περαιτέρω εκτεταμένη βοήθεια προς την Ουκρανία, η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να διερευνά τρόπους παροχής έκτακτης υποστήριξης στους Ουκρανούς, όπως έκανε τον Μάρτιο. Είναι κάτι που επεσήμανε με δηλώσεις που έκανε ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου John Kirby.

Εν τω μεταξύ, ο Κίρμπι τόνισε ότι τα χέρια της κυβέρνησης των ΗΠΑ «είναι πολύ δεμένα» σε αυτή την κατάσταση. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη για νομοθεσία με πρόσθετη χρηματοδότηση. Έδωσε μάλιστα ένα πρόσφατο παράδειγμα σχετικά με ορισμένα μέτρα έκτακτης ανάγκης που πάρθηκαν στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 300 εκατομμύρια δολάρια για τις [τις ουκρανικές δυνάμεις σε ένα έκτακτο πακέτο. «Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε και να δούμε τι άλλο μπορούμε», είπε ο Κίρμπυ.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει «προθεσμία» μετά την οποία η κυβέρνηση θα κάνει περισσότερα για να στηρίξει την Ουκρανία, ο Κίρμπι σημείωσε ότι αυτή η προθεσμία είχε παρέλθει από καιρό όταν ο πρόεδρος υπέβαλε αίτημα στο Κογκρέσο για πακέτο βοήθειας. Επεσήμανε επίσης ότι λόγω της αδράνειας των νομοθετών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Ουκρανοί διοικητές στο έδαφος λαμβάνουν δύσκολες αποφάσεις για το πώς θα σώσουν τα πυρομαχικά και να διατηρήσουν τις θέσεις τους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button