Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Χριστ. Στεφανάδης: Η Σάμος δεν μπορεί να ανεχθεί καταστάσεις από το παρελθόν

Με επίκεντρο της ατζέντας το μεταναστευτικό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Βουλευτή Σάμου Χριστόδουλου Στεφανάδη και του Υπουργού Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη την Τετάρτη το πρωί.

Ο βουλευτής του Νομού έθεσε πρώτα από όλα το θέμα της αύξησης των μεταναστευτικών ροών, που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Σάμο. Επεσήμανε, ότι η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να ανεχτεί καταστάσεις από το παρελθόν. Ζήτησε από τον Υπουργό Μετανάστευσης να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες καταγραφής και εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής, η οποία, όπως τον ενημέρωσε, έχει ξεπεράσει τις 2.000 άτομα, με τάσεις μεγαλύτερης αύξησης και υπενθυμίζοντας του, ότι η αρχική ενημέρωση για τη δυνατότητα φιλοξενίας μεταναστών της ΚΕΔΝ Σάμου είναι για 3.500 μετανάστες.

Ο Υπουργός από την πλευρά του τόνισε, ότι όποια και αν είναι η αιτία που προκαλεί το πρόβλημα της μετανάστευσης (τουρκική πολιτική, διεθνής κατάσταση) κατανοεί, γνωρίζει και παρακολουθεί ενεργά το θέμα και δεσμεύεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Βουλευτή, ενώ αναφέρθηκε στη γενναία οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο, προς τον Δήμο Ανατολικής Σάμου (περίπου 15.000.000 Ευρώ από το 2019, όπως και στη χρηματοδότηση για την αποκάρθαση του παλιού ΚΥΤ και τη δημιουργία στον συγκεκριμένο χώρο ενός πνευματικού κέντρου. Τέλος, ανέφερε ότι το υπουργείο καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την απλοποίηση της τελωνειακής γραφειοκρατικής διαδικασίας των τουριστών από την Τουρκία, κάτι που θα τονώσει ακόμη περισσότερο το τουριστικό ρεύμα από τη γείτονα χώρα, καθ όλη την διάρκεια του έτους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button