ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χανιά: 8ος Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσσας

Ο διαγωνισμός που αφορά ενήλικες, κυρίως επαγγελματίες και σπουδαστές των Γραφικών και Εικαστικών Τεχνών, θα διαρκέσει έως την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024

 Στη χώρα του Ξένιου Δία, στο νησί του προστάτη των ξένων, θα πραγματοποιηθεί ο φετινός διεθνής διαγωνισμός αφίσας με τον τίτλο “Ρατσισμός – Ξενοφοβία”. Στόχος της οργανωτικής και κριτικής επιτροπής, είναι “για ακόμα μια φορά ένα φλέγον ζήτημα που ταλανίζει ολόκληρη την υφήλιο”.

   Το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη στα Χανιά, προκηρύσσει τον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Αφίσας, και η τριμελής κριτική επιτροπή που θα αποφασίσει για τους νικητές του διαγωνισμού, απαρτίζεται από τους: Κατερίνα Παπαναγιώτου, ιδρυτικό μέλος της πολυβραβευμένης με βραβεία γραφιστικής και εικονογράφησης ΜΝP Athens και Creative Director, καθηγήτρια στο Κολλέγιο Βακαλό Art & Design, Κατερίνα Λαζαρίδου, γραφίστρια-διακοσμήτρια, ενεργή στις γραφικές τέχνες από το 1979 έως το 2018, ενώ σήμερα σπουδάζει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και Αλέξανδρο Κοκκόλα,  γραφίστα, Creative Director AKC και καθηγητή στο Κολλέγιο Βακαλό Art & Design.

   Ο διαγωνισμός που αφορά ενήλικες, κυρίως επαγγελματίες και σπουδαστές των Γραφικών και Εικαστικών Τεχνών, θα διαρκέσει έως την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, θα πρέπει να συνοδεύουν το έργο αφίσας που θα αποστείλουν, με ένα σύντομο επεξηγηματικό κείμενο έως 100 λέξεων, που θα αναλύει το περιεχόμενο και τον στόχο της.

   Από τις 30 αφίσες που θα επιλέξει η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, οι τρεις πρώτες θα λάβουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα και συγκεκριμένα, “2.000 ευρώ ο πρώτος νικητής, 1.500 ευρώ ο δεύτερος και 1.000 ευρώ ο τρίτος νικητής”. Οι αφίσες αυτές θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας στα Χανιά, για έναν χρόνο, μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό ενώ η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 25 Μαΐου 2024, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας, στο ΒΙΟΠΑ Χανίων, Σούδα, Κρήτη.

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν το έργο τους έως την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, στο email: [email protected]. Η αφίσα θα πρέπει να συνοδεύεται από την φόρμα συμμετοχής και από μια σύντομη περιγραφή του έργου και το όνομα και των δύο αρχείων θα πρέπει να είναι το ονοματεπώνυμο των διαγωνιζόμενων.

   Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής, “Απαγορεύεται η χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Οι διαστάσεις θα πρέπει να είναι 50×70 εκ. PDF, CMYK, η εικόνα στα 200 ppi και να μην ξεπερνά τα 25 Μb. Διαφορετικά η αποστολή θα πρέπει να γίνει με wetransfer. Απαραίτητα θα πρέπει να επισυνάπτεται και ένα αρχείο της αφίσας σε μορφή jpg σε χαμηλή ανάλυση έως 1 MB για χρήση web. Κάθε συμμετέχοντας έχει τη δυνατότητα αποστολής  ενός πρωτότυπου έργου, που δεν έχει συμμετάσχει σε άλλο διαγωνισμό, ενώ από τον διαγωνισμό εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στην Χανιώτικα Νέα ΑΕ και στο Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη. Η αφίσα πρέπει να φέρει το  λογότυπο  του μουσείου, είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά το οποίο υπάρχει στη διεύθυνση  www.typography-museum.gr/logos.pdf

   Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κριτικής επιτροπής του 8ου Διεθνούς Διαγωνισμού, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής, και αμέσως μετά στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα, στο  www.haniotika-nea.gr, στο σάιτ του Μουσείου Τυπογραφίας www.typography-museum.gr  και στην επίσημη σελίδα του Μουσείου Τυπογραφίας στο facebook Μουσείο Τυπογραφίας / Museum of Typography.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button