ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χανιά: Στο νοσοκομείο ηλικιωμένος μετά από φωτιά – Στάχτη 16 στρέμματα δίπλα σε ξενοδοχείο

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων, αφού είχε εισπνεύσει καπνούς

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε δίπλα σε οικία στην Καληδωνία, στον Πλατανιά Χανίων, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το πρωί της 25ης Μαρτίου. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές στην οικία, ενώ ο 85χρονος ένοικος είχε προλάβει να βγει από το σπίτι, που είχε γεμίσει με καπνούς, με τη βοήθεια των γειτόνων. Ο ηλικιωμένος στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων, αφού είχε εισπνεύσει καπνούς.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Συναγερμός σήμανε όμως στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων και από σειρά άλλων περιστατικών πυρκαγιάς σε αγρούς αλλά και δίπλα σε ξενοδοχείο.

Δίπλα σε ξενοδοχείο στον Σκουτελώνα, ξέσπασε φωτιά σε παρακείμενες καλαμιές, με αποτέλεσμα να καούν 16–17 στρέμματα, σύμφωνα με το ertnews.gr. Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα 7 οχήματα και δύο βοηθητικά με 9 πυροσβέστες, οι οποίοι φρόντισαν για την κατάσβεση της φωτιάς πριν πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένων και των ισχυρών νοτιάδων που έπνεαν στην περιοχή.

Τέλος, η Πυροσβεστική κλήθηκε να συνδράμει σε ένα ακόμα περιστατικό που προκλήθηκε από ελεγχόμενη καύση στις Λουσακιές. Η φωτιά ωστόσο τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, από τον ιδιοκτήτη του αγροτοτεμαχίου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button