ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χανιά: Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τo αντλιοστάσιο στην Παχιά Άμμο

Στο σημείο βρισκόταν εργάτες ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας. Σήμερα το απόγευμα, μέλη του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού θα παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα παραδώσουν σε κάθε δημοτικό σύμβουλο φάκελο με υπόμνημα στο οποίο προτείνουν μία πιθανή εναλλακτική θέση

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου δεκάδες κάτοικοι και επισκέπτες της Παχιάς Άμμου, ανάμεσα τους πολλές οικογένειες, πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά από το σημείο στο οποίο ξεκίνησαν ξανά οι εργασίες για την κατασκευή αντλιοστασίου λυμάτων λίγα μόλις μέτρα από την θάλασσα.

Στο σημείο βρισκόταν εργάτες ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας. Σήμερα το απόγευμα, μέλη του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού θα παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα παραδώσουν σε κάθε δημοτικό σύμβουλο φάκελο με υπόμνημα στο οποίο προτείνουν μία πιθανή εναλλακτική θέση.  Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι κάτοικοι είναι υπέρ της κατασκευής του αντλιοστασίου λυμάτων «αλλά σε μία βιώσιμη θέση και όχι σε αυτό το σημείο», όπως αναφέρουν.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημα προσωρινής διαταγής της αίτησης αναστολής που έχουν καταθέσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

« Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου δεκάδες κάτοικοι και επισκέπτες της Παχιάς Άμμου, ανάμεσα τους πολλές οικογένειες, πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά από το σημείο στο οποίο ξεκίνησαν ξανά οι εργασίες για την κατασκευή αντλιοστασίου λυμάτων λίγα μόλις μέτρα από την θάλασσα. Στο σημείο βρισκόταν εργάτες και ισχυρή παρουσία της αστυνομίας. Η προσπάθεια να αποτρέψουμε τη συνέχιση των εργασιών ήταν επιτυχής. Σχηματίσαμε μία ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το έργο και σβήσαμε υβριστικές φράσεις ενάντια στον Δήμαρχο Χανίων που είχαν γραφτεί στις λαμαρίνες, πιθανότατα από πρόσωπα τα οποία θέλουν να μποϊκοτάρουν τον ειρηνικό και δίκαιο αγώνα μας για την προστασία της ιδιαίτερης αυτής παραλίας. 

Καλούμε τους κάτοικους και  πολίτες να είναι σε επιφυλακή και το πρωί της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου σε περίπτωση που έρθουν ξανά τα μηχανήματα. Το απόγευμα της Δευτέρας μέλη του Συλλόγου μας θα παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα παραδώσουν σε κάθε δημοτικό σύμβουλο φάκελο με υπόμνημα στο οποίο προτείνουμε μία πιθανή εναλλακτική θέση. Παράλληλα εξετάζουμε δύο ακόμα ενναλακτικές θέσεις, τις οποίες θα προτείνουμε προφορικά. Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι ήμαστε υπέρ της κατασκευής του αντλιοστασίου λυμάτων αλλά σε μία βιώσιμη θέση και όχι σε αυτό το σημείο. 

Να θυμίσουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημα προσωρινής διαταγής της αίτησης αναστολής που έχουμε καταθέσει. Οι κάτοικοι και οι πολίτες που στηρίζουν αυτόν τον αγώνα έχουν πληρώσει με ιδίους πόρους τα δικαστικά έξοδα και καλούν την Δημοτική Αρχή και την Διοίκηση της ΔΕΥΑΧ να σεβαστεί ότι υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα και μάλιστα σε ανώτατο δικαστήριο. Εάν συνεχίσουν οι εργασίες, σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφασίσει κατά του έργου στο συγκεκριμένο σημείο, θα έχει προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά σε αυτήν την τόσο ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή και εργασίες αποκατάστασης δεν θα είναι εφικτές. 

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και την διοίκηση της ΔΕΥΑΧ σε ειλικρινή διάλογο και συμπόρευση για μία βιώσιμη λύση προς όφελος της δημόσιας υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button