ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χανιά: Ξεμπλοκάρει το έργο αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς – Σε ποιο σημείο βρίσκονται σήμερα οι εργασίες (vid, pics)

Εντός της προσεχούς εβδομάδας αναμένεται ενίσχυση του εργοταξίου και επιτάχυνση των εργασιών προκειμένου να κερδηθεί χρόνος που χάθηκε

Απεμπλοκή στο έργο αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, που βγήκε εκτός χρονοδιαγράμματος, φέρνει η οριστικοποίηση των αλλαγών στην ανάδοχο εταιρεία. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης μετά τη συνάντησή του στην Αθήνα με τον γενικό διευθυντή της αναδόχου εταιρείας, εντός της προσεχούς εβδομάδας αναμένεται ενίσχυση του εργοταξίου και επιτάχυνση των εργασιών προκειμένου να κερδηθεί χρόνος που χάθηκε.

Ειδικότερα, ξεμπλοκάρει όπως όλα δείχνουν το έργο αποκατάστασης του εμβληματικού μνημείου της πόλης των Χανίων. Η Δημοτική Αγορά, που με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, θα έπρεπε να παραδοθεί τον προσεχή Φεβρουάριο, μπαίνει ξανά σε τροχιά εργασιών μετά την οριστικοποίηση του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ανάδοχο εταιρεία.
«Ήδη σήμερα έχουν εξοφληθεί όλα τα υπόλοιπα των μικρών αναδόχων, εργολάβων και συνεργείων τα οποία δεν είχαν εξοφληθεί το προηγούμενο εξάμηνο. Αυτό σημαίνει ότι ξανακινούν όλες τις διαδικασίες, ξαναπιάνουν δουλειά και ταυτόχρονα ενισχύονται τα συνεργεία», δήλωσε ο κ. Σημανδηράκης.
Το πρώτο εμπόδιο που ανέστειλε την πορεία του έργου ξεπεράστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με την επικαιροποίηση της στατικής και αρχιτεκτονικής μελέτης και το δεύτερο μόλις την περασμένη εβδομάδα με τη μετάβαση της εταιρείας στο νέο εταιρικό σχήμα και την ανάληψη της διαδικασίας αποπεράτωσης.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Χανίων, «στην Αθήνα είχαμε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της Ιntrakat κ. Αρανίτη, όπου εξετάστηκε αναλυτικά όλο το κομμάτι των εργασιών που υπολείπονται, το κομμάτι των χρηματοδοτήσεων, και αυτό που προέκυψε είναι ότι το έργο τίθεται σε απόλυτη προτεραιότητα από την ανάδοχο εταιρεία».
Ταυτόχρονα ολοκληρώνεται σύμφωνα με τον δήμαρχο η στέγη του μνημείου, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά και πρώτα από τη δυτική πτέρυγα η τοποθέτησή της. 

 

Ολοκληρώνεται σύμφωνα με τον δήμαρχο η στέγη του μνημείου, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά και πρώτα από τη δυτική πτέρυγα η τοποθέτησή της

«Ξέρουμε απολύτως ποια είναι τα επόμενα βήματα και έχουμε και την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, τόσο της Εφορίας Αρχαιοτήτων όσο και της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων για το τι πρέπει να κάνουμε και πώς θα κινηθούμε. Αυτή τη στιγμή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία της θεμελίωσης, έχουν αποκατασταθεί οι τοιχοποιίες μέχρι ένα σημείο ενώ σε ό,τι αφορά την οροφή έχει ήδη κατασκευαστεί τμήμα της».  

Δημοτική Αγορά Χανίων

Το επόμενο διάστημα η δημοτική Αρχή Χανίων αναμένεται να ενημερώσει τους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς για τις εξελίξεις, ενώ θα καθοριστεί νέο χρονοδιάγραμμα το οποίο θα ανακοινωθεί μετά την εγκατάσταση ενισχυμένης ομάδας στο εργοτάξιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Δημοτική Αγορά Χανίων

«Αυτό που περιμένουμε και ως Δήμος Χανίων και ως κοινωνία είναι να δούμε μια πολύ μεγάλη κινητικότητα πλέον εντός του εργοταξίου της Δημοτικής Αγοράς και τη μεγάλη επιτάχυνση των εργασιών», τόνισε ο κ. Σημανδηράκης.

Η Δημοτική Αγορά των Χανίων, της οποίας η αποκατάσταση άρχισε 110 χρόνια μετά την κατασκευή της, αναμένεται να παραδοθεί πλήρως ανακαινισμένη με ένα σχεδιασμό που αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ως νεότερο μνημείο αλλά και με νέο καθεστώς λειτουργίας.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button