ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χανιά: Ανησυχητικά τα στοιχεία κατανάλωσης αλκοόλ από εφήβους – Νέα μορφή εξάρτησης τα ενεργειακά ποτά (vid)

Ενημερωτική δράση του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων – Στο επίκεντρο οι εξαρτήσεις των εφήβων

Αυξάνονται τα ποσοστά των εφήβων που κάνουν χρήση κάνναβης ή καταναλώνουν αλκοόλ σύμφωνα με πρόσφατα αποτελέσματα ερευνών ενώ ολοένα και περισσότεροι γονείς καταφεύγουν σε κέντρα πρόληψης θέτοντας τους προβληματισμούς τους για εξαρτήσεις από το διαδίκτυο, τον στοιχηματισμό και τα ενεργειακά ποτά. Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας στα Χανιά πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Να επικοινωνήσει τις νέες ενημερωτικές δράσεις του σε σχολεία με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση εξαρτήσεων στην εφηβική ηλικία, στοχεύει το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας που σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ προχώρησε σε δράση ενημέρωσης στην πολυσύχναστη οδό Χάληδων. Μέσα από παρεμβάσεις σε συλλόγους διδασκόντων, ομάδες γονέων και προγράμματα συμβουλευτικής το προσωπικό του κέντρου θα επιχειρήσει και φέτος να συμβάλει στην πρόληψη επικίνδυνων καταστάσεων εξ αιτίας των εξαρτήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πιο πρόσφατης μεγάλης έρευνας σε εφήβους ηλικίας 16 ετών από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, το 94,1% των εφήβων έχει πιει αλκοολούχο ποτό, ενώ δύο στους τρεις (το 66,2%) έχουν πιει τον προηγούμενο μήνα. Η κατανάλωση αλκοόλ στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη μεταξύ των εφήβων. Ανησυχητική είναι και η εξάρτηση από το διαδίκτυο.

Ταυτόχρονα, εκπαιδευτικοί που απευθύνονται στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την υπερβολική κατανάλωση ενεργειακών ποτών από εφήβους.

Το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ παράλληλα με τις ενημερωτικές του δράσεις, παρέχει και συμβουλευτική σε θέματα που αφορούν σε έφηβους χρήστες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button