Διεθνής επικαιρότητα

Χαμάς: 7.703 άνθρωποι νεκροί από την αρχή του πολέμου – Ανάμεσά τους 3.500 παιδιά

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα (28/10) πως 7.703 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον 3.500 παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών που έχουν καταγραφεί από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου. Ο προηγούμενος απολογισμός, που ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή, έκανε λόγο για 7.326 νεκρούς.

Ολική καταστροφή από τις ισραηλινές επιθέσεις – «Τυφλή» η περιοχή από τη διακοπή τηλεποικωνιών

Το σφυροκόπημα των ισραηλινών δυνάμεων στους στόχους που έχουν θέσει στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται σήμερα με σαφώς πιο ήπιους ρυθμούς, συγκριτικά με χθες το βράδυ, αλλά οι δύο πλευρές εξακολουθούν να βρίσκονται σε θέση μάχης.

Τα πλήγματα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα και έφτασαν σε πρωτοφανή σφοδρότητα, τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς, πριν από τρεις εβδομάδες, όπως μεταδίδει η δημόσια ισραηλινή τηλεόραση Kan.

Επίσημος απολογισμός θυμάτων δεν έχει δοθεί από το υπουργείο Υγείας μέχρι στιγμής, ωστόσο ιατρικές πηγές στην περιοχή είπαν σε δημοσιογράφο του AFP πως φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι πολύ μεγάλος, μετά την κλιμάκωση των βομβαρδισμών του στρατού του Ισραήλ χθες βράδυ.

Σποραδικές εκρήξεις ακούγονταν το πρωί καθώς συνεχίζονταν τα πλήγματα από αεροσκάφη, το πυροβολικό και από τη θάλασσα. Η ένταση των πληγμάτων έχει πάντως μειωθεί σε σύγκριση με τη νύχτα, σημείωσε ανταποκριτής μέσα στη Λωρίδα της Γάζας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button