Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Χίος: Το Μουσικό Σχολείο και η Χορωδία “Άγιος Σπυρίδων” παρουσιάζουν έργα του Μίκη Θεοδωράκη

Δύο ξεχωριστές συναυλίες υπόσχονται το Μουσικό Σχολείο Χίου με την προσκεκλημένη Παιδική- Νεανική Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων» από την Κέρκυρα, πάνω σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, στη Χίο, στη γενέτειρα του μεγάλου μας συνθέτη, θα αποδοθούν με ένα διαφορετικό τρόπο έργα του, με κύριο κορμό την Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων» που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2023, ως νέο πολιτιστικό σωματείο και τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της μαέστρου Χριστίνας Καλλιαρίδου.

Η πρώτη συναυλία θα γίνει στο αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, την Παρασκευή, 5 Απριλίου στις 8.30 μ.μ., με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε χορωδιακές επεξεργασίες των Κωστή Κριτσωτάκη, Νίκου Πλατύραχου, Δημήτρη Καρβούνη και Ευστάθιου Μακρή.

Ορισμένα από τα τραγούδια θα ερμηνευτούν από κοινού με τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου, ενώ θα διευθύνουν οι φοιτητές της κατεύθυνσης «Διεύθυνση Παιδικής, Σχολικής και Νεανικής Χορωδίας» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στη συναυλία, όπου η είσοδος είναι ελεύθερη, θα μιλήσει για τον Μίκη Θεοδωράκη ο καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Χίου, Μιχάλης Πιλαβάς, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της διδασκαλίας της Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Χίου.

Το πρωί του Σαββάτου, 6 Απριλίου, στις 8.00 π.μ. η Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων» θα ψάλει τη Θεία Λειτουργία του Ιωάννου Χρυσοστόμου σε μελοποίηση Μίκη Θεοδωράκη στον Μητροπολιτικό Ναό της Χίου, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Χριστίνας Καλλιαρίδου.

Η συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Χίου με τη Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων», είναι στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων και συνεργασιών των μουσικών σχολείων. Αλλά και το ταξίδι της Κερκυραϊκής Χορωδίας έχει επίσης εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς η Χίος υπήρξε γενέτειρα του συνθέτη, ενώ τα έργα που θα ερμηνευτούν είναι αντιπροσωπευτικά της εργογραφίας του για παιδιά και νέους ερμηνευτές.

Η δράση αυτή έγινε δυνατή χάρη στην πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Μουσικού Σχολείου Χίου, καθώς και στις χορηγίες της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου, του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, της Εταιρίας Mediterra – Mastiha shop και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button