Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Χίος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Πλοίαρχος του Δεξαμενόπλοιου

Απολογήθηκε χθες Πέμπτη, ενώπιον της ανακρίτριας και αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέας, και με περιοριστικό όρο την καταβολή εγγύησης 50.000 ΕΥΡΩ εντός 30 ημερών, ο πλοίαρχος του Δεξαμενόπλοιου «ARINA 1» σημαίας Παλάου που κατηγορείται ότι προχώρησε στην αρπαγή 3 επιθεωρητών (ενός έλληνα και δύο φιλιππινέζων), όταν έφυγε την προηγούμενη εβδομάδα από το λιμάνι της Σμύρνης.

Να σημειωθεί ότι η εγγύηση δίνεται πίσω όταν εμφανιστεί ενώπιον του Δικαστηρίου για να δικαστεί, είτε αυτοπροσώπως, είτε δια πληρεξούσιου δικηγόρου.
Εν τω μεταξύ αναμένονται τρία μέλη πληρώματος για να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό πληρώματος και να μπορέσουν να σαλπάρουν από το αγκυροβόλιο ανοικτά στης Χίου.
Εκεί βρίσκεται (φωτογραφία) από το περασμένο Σάββατο, 10/2/2024, όταν είχε μεταφερθεί συνοδεία σκάφους λιμενικού και κατόπιν εντολής της Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου. Το δεξαμενόπλοιο έπλεε 3,7 μίλια νότια της Χίου και με πιθανότατο προορισμό λιμάνι της Αιγύπτου όταν ο Έλληνας επιθεωρητής κατήγγειλε στο Θάλαμο Επιχειρήσεων “αρπαγή” με ναυτολόγηση χωρίς τη συγκατάθεσή τους στο Δεξαμενόπλοιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button