Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Χίος: Δίνουν αίμα για την “Ελπίδα” χάρη στη μικρή Κυριακή (video)

Η επιθυμία της μικρής Κυριακής, μαθήτριας ΣΤ’ δημοτικού από το 3ο Δημοτικό Σχολείο του Βροντάδου, να ενισχυθεί το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» οδηγεί στη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας, από τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας Χίου με την υποστήριξη του «Βοήθεια στο σπίτι» της Δημοτικής Ενότητας Ομηρούπολης και φορέων από το Βροντάδο. Αυτή θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, 6 Απριλίου από τις 10.00 το πρωί στο χώρο του Γυμνασίου Βροντάδου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου οι εκπρόσωποι από το Βοήθεια στο Σπίτι, Μαρία Τσικουδή– ψυχολόγος και Ευγενία Φύκαρη– κοινωνιολόγος, μίλησαν για τη σημασία της δράσης για «να γεμίσουμε φιάλες αγάπης και να πραγματοποιηθεί το όνειρο της μικρής Κυριακής». Παράλληλα παρουσίασαν την αφίσα που η ζωγραφιά της έχει γίνει από την Κυριακή. Ιδιαίτερα συγκινημένη η μητέρα της μικρής, απηύθυνε και αυτή κάλεσμα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.

Η διευθύντρια του αιματολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Χίου Χρυσάνθη Κάκαρη αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική δουλειά που κάνει το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων.

«Ο Σύλλογος «Ελπίδα» αφιέρωσε την ογκολογική κλινική στα πάσχοντα παιδιά και τους γονείς τους με την ευχή όσοι μπαίνουν σε αυτό να αποκτήσουν ένα εφαλτήριο νίκης σε αυτό τον αγώνα. Το Τμήμα αιμοδοσίας στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο, είναι συμπαραστάτης, αρωγός σε αυτή την προσπάθεια όλων αυτών των παιδιών και των γονιών, που είναι ένας αγώνας για τη ζωή».

Κάλεσμα και για εθελοντές δότες μυελού των οστών απηύθυνε η αιματολόγος του Νοσοκομείου Ελένη Δημητρακοπούλου, επισημαίνοντας ότι σήμερα έχουμε στη χώρα μας περίπου 110.000 εθελοντές και ο στόχος είναι να τριπλασιαστούν, ώστε να μπορούν να καλύψουν μέχρι το 70% των αναγκών.

Όσοι δεν μπορούν να αιμοδοτήσουν το Σάββατο 6 Απριλίου, μπορούν να επισκεφθούν την Παρασκευή, 5/4, το Τμήμα Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο του νησιού και να δώσουν αίμα με την ένδειξη Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button