ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χάρακας: Πολίτες μιλούν για το δικό τους Κέντρο Υγείας (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Χάρακας: Πολίτες μιλούν για το δικό τους Κέντρο Υγείας (vid)

Βγήκαν στους δρόμους αγανακτισμένοι να διαμαρτυρηθούν οι κάτοικοι του Χάρακα ενάντια στην πρόσφατη απόφαση που αφορά την λειτουργία του Κέντρου Υγείας η οποία κινδυνεύει να το υποβαθμίσει ή ακόμη και να αναστείλει τη λειτουργία του

Μαζική συγκέντρωση για την υποστελέχωση και τις υποδομές του Κέντρου Υγείας Χάρακα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην παροχή υπηρεσιών υγείας κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Στο πλευρό τους φορείς, βουλευτές και ο Δήμαρχος.

Για σταθερή υποστελέχωση και προβλήματα στις υποδομές κάνει λόγο η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Κέντρου Υγείας Χάρακα. Η κατάσταση επιβαρύνθηκε από μια ακόμη παραίτηση του παιδίατρου,  με τη θέση να μένει κενή και τους πολίτες να οδηγούνται σε ξεσηκωμό.  Στο πλευρό τους βρίσκονταν Δήμοι, Φορείς, Βουλευτές αλλά και ο Δήμαρχος.

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ στο βίντεο

Η συγκεκριμένη δομή εξυπηρετεί τους κατοίκους 52 χωριών-οικισμών στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, όπως και τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας του Κόφινα στον Δήμο Γόρτυνας. Προσφέρει με τα 6 Περιφερικά του Ιατρεία υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον κατά πλειοψηφία αγροτοκτηνοτροφικό πληθυσμό 15 χιλ. κατοίκων, που αυξάνονται κατά μεγάλο αριθμό τη θερινή περίοδο.

Έτοιμοι να παλέψουν για τη δημόσια υγεία που τόσα χρόνια πληρώνουν οι κάτοικοι του Χάρακα και των όμορων χωριών, δίνοντας το παρόν στη σημερινή συγκέντρωση και στέλνοντας μήνυμα στο Υπουργείο Υγείας ότι θα συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button