ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Φωτιά ανάμεσα σε Βενεράτο και Κυπαρίσσι: Μάχη με τις φλόγες σε δύσβατη περιοχή (vid, pics)

Πολλές είναι οι εστίες της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το βράδυ της Τετάρτης (16/8) ανάμεσα σε Βενεράτο και Κυπαρίσσι στην περιοχή Σινάπι – Δύσκολη νύχτα για τους πυροσβέστες

Βελτιώθηκε η εικόνα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το βράδυ της Τετάρτης (16/8) ανάμεσα σε Βενεράτο και Κυπαρίσσι καθώς αυτή την ώρα παρατηρείται ύφεση. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα και πιο συγκεκριμένα νωρίς το βράδυ σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς εκδηλώθηκε φωτιά σε περιοχή ανάμεσα στο Βενεράτο και το Κυπαρίσσι Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Σινάπι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασεσε πολύ δύσβατο σημείο, μέσα σε χαράδρα, με τις εστίες να είναι πολλές, ενώ την ίδια ώρα το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. 

Αυτήν την ώρα κατακαίει αγροτικές εκτάσεις και καλάμια. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, ενώ συνδράμουν δυνάμεις του δήμου Ηρακλείου με δύο τσαπάκια και μία υδροφόρα.

 

Μάλιστα από αέρος επιχείρησαν μέχρι και την δύση του ηλίου δύο ελικόπτερα. Αυτή την ώρα δίνεται «μάχη» προκειμένου να οριοθετηθεί η φωτιά.

Ειδικότερα, στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 26 οχήματα και 80 υπάλληλοι από τον Δ Π.Υ. Ηρακλείου, 2 ομάδες πεζοπόρου, 4 ομάδες 3ης ΕΜΟΔΕ, 1 ομάδα ΕΜΑΚ, Ομάδα Ίκαρος ΠΕΠΥΔ Κρήτης, 2 υδροφόρες ΟΤΑ, 2 μηχανήματα ΟΤΑ, ενώ επιχειρήσαν και 2 ελικόπτερα.

Υπενθυμίζεται ότι ισχυρή πυροσβεστική δύναμη βρίσκεται και στην περιοχή Κάτω Καλυβιών του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στο Ηράκλειο, καθώς στις 11 το πρωί της Τετάρτης (16/8) εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά. Αυτή την στιγμή η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο και σύμφωνα με πληροφορίες έχει κατακάψει 20 στρέμματα γεωργικής, χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

Δείτε τις εικόνες:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button