Διεθνής επικαιρότητα

Φον ντερ Λάιεν: Χαιρετίζω την υπόσχεση της Τουρκίας να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν χαιρέτησε το βράδυ της Δευτέρας με tweet τη συμφωνία ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, την Άγκυρα και τη Στοκχόλμη.

«Ένα ιστορικό βήμα στο Βίλνιους. Χαιρετίζω το σημαντικό βήμα που υποσχέθηκε να κάνει η Τουρκία, να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κομισιόν, παραθέτοντας το tweet του ΓΓ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο ΓΓ. του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε την είδηση και έκανε επίσης λόγο για «ιστορική ημέρα». «Έχω τη χαρά να ανακοινώσω ότι ο πρόεδρος Ερντογάν συμφώνησε να προωθήσει το ενταξιακό πρωτόκολλο για τη Σουηδία στη μεγάλη Εθνοσυνέλευση το συντομότερο δυνατόν και να συνεργαστεί στενά με το κοινοβούλιο για να διασφαλίσει την επικύρωσή του», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παραμονή της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Μετά τη συνάντηση των τριών πλευρών, ανακοινώθηκαν οι όροι της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Σουηδίας και η δέσμευση του Τούρκου προέδρου να προωθήσει στη μεγάλη τουρκική εθνοσυνέλευση το Πρωτόκολλο Προσχώρησης για τη Σουηδία.

To tweet της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button