Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Φθιώτιδα: 6χρονος καταπλακώθηκε από σιδερένια πόρτα σχολείου

Οι πασχαλινές διακοπές στο χωριό παραλίγο να καταλήξουν σε τραγωδία για μια οικογένεια από τη Λαμία, όταν μια σιδερένια πόρτα σχολείου υποχώρησε και έπεσε πάνω σε ένα ανήλικο αγόρι.

Η σιδερένια πόρτα παλιού του σχολείου καταπλάκωσε και τραυμάτισε έναν 6χρονο στον Άγιο Στέφανο Δομοκού στη Λαμία, ανήμερα του Πάσχα (05.05.2024) με τους κατοίκους να καταγγέλλουν κακοτεχνίες.

«Έπεσε η πόρτα από το σχολείο. Ήταν ο ανιψιός μου. Ευτυχώς δεν σκοτώθηκε το παιδί. Πήγε να ανοίξει την πόρτα και έπεσε κάτω και τον πλάκωσε στην πλάτη», ανέφερε στο STAR ο θείος του παιδιού.

Ο μικρός Γιώργος μάλιστα έδειξε στην κάμερα τα σημάδια από τον τραυματισμό του.

Το 6χρονο αγόρι, το βράδυ της Κυριακής βγήκε με την αδελφή και την ξαδέλφη του για παιχνίδι στο παλιό σχολείο στον Άγιο Στέφανο Δομοκού. Η προσπάθεια του αγοριού να μπουν στο προαύλιο παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, παραμονή της ονομαστικής γιορτής του.

«Η άλλη, η μικρή πόρτα ήταν κλειδωμένη. Με πλάκωσε πίσω στην πλάτη», λέει το ίδιο το θύμα.

«Είχαμε άγιο, το λέω και ανατριχιάζω… ήρθαμε για το Πάσχα και θα είχαμε άλλα πράγματα. Και το ωραίο ποιο είναι; η τοπική αυτοδιοίκηση μας είπε ότι ευθύνη έχουν ο παππούς και η γιαγιά γιατί δεν πρόσεχαν τα παιδιά», καταγγέλλει ο πατέρας του παιδιού.

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας του μικρού, η παλιά βαριά σκουριασμένη πόρτα έπρεπε να είναι κλειστή με λουκέτο. Ήταν μισάνοιχτη. Απόδειξη το παλιό σκουριασμένο λουκέτο και το παλιό που μπήκε λίγες ώρες μετά την παρολίγο τραγωδία.

«Ζυγίζει 150 κιλά η πόρτα. Ευτυχώς έπεσε μέσα στη σίτα και αυτά που είναι από τη σίτα, αν τον χτύπαγε το σίδερο δε θα μιλάγαμε σήμερα», προσθέτει ο πατέρας.

Η οικογένεια του Γιώργου κάνει έκκληση στους αρμόδιους να αποκαταστήσουν το πρόβλημα για να μη θρηνήσουμε θύματα. Όσο για τον μικρό, το δώρο ζωής που έλαβε φέτος θα το θυμάται για πάντα.

Πηγή: newsit

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button