ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Φατίχ Τερίμ: «Ήρθα για να γράψω ιστορία στον Παναθηναϊκό»

Τα όσα ανέφερε ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του…

Ο Τούρκος τεχνικός του τριφυλλιού, αφού έκανε μια αναφορά στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ευχαριστώντας τον για την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει στην ομάδα μέχρι τώρα, παραδέχθηκε ότι έχει μια απαιτητική δοκιμασία μπροστά του, αλλά παρουσιάστηκε αισιόδοξος και σίγουρος ότι θα φτάσει πολύ ψηλά τον Παναθηναϊκό.

 

Για την πινελιά που θέλει να βάλει στην ομάδα: «Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον Ιβάν που μου άφησε μια πολύ καλή ομάδα. Όμως στο ποδόσφαιρο καμιά φορά πρέπει να χωρίσουμε τους δρόμους μας. Τον ευχαριστώ και για τα λόγια που είπε για μένα, του εύχομαι τα καλύτερα. Ο στόχος είναι να το πάμε πιο πέρα, να πάρουμε το πρωτάθλημα και θα δώσουμε τα πάντα για να γίνει αυτό. Θέλω πολύ να ακούσω τη μουσική του Champions League στο γήπεδό μας. Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο και φιλοσοφία στο παιχνίδι. Δεν είναι και το πιο εύκολο να αλλάξουμε σε μικρό χρονικό διάστημα τον τρόπο που παίζαμε, αλλά θα τα καταφέρουμε. Και έχουμε πολύ σύντομα αγώνες. Έχω μια φιλοσοφία ότι αν είσαι σε μεγάλη ομάδα, πρέπει να έχεις στόχο όλα τα Κύπελλα που υπάρχουν. Μπορείς να χάσεις ή να κερδίσεις, αλλά πρέπει να στοχεύεις σε όλα τα Κύπελλα. Θα προσπαθήσω να περάσω τη φιλοσοφία μου στην ομάδα, με πιο γρήγορο ρυθμό και πρες, να έχουμε τον έλεγχο και να κάνουμε πιο πολλές πάσες, να είμαστε επιθετικοί».

 

Για το ενδεχόμενο απόκτησης ποδοσφαιριστή από την Τουρκία: «Από 1η Γενάρη ξεκινούν οι μεταγραφές. Μαζί με τον τεχνικό διευθυντή συζητάμε αυτά τα θέματα, αν υπάρχει κάτι που ενδιαφερόμαστε, είναι καλύτερο να το ακούσετε από εμάς. Κάνουμε συζητήσεις αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμη κάπου. Πριν γνωρίσω την ομάδα και δω τους παίκτες δεν θέλω να κάνω καμία μεταγραφή, τους εμπιστεύομαι. Έχουν περάσει μόνο τρεις μέρες, δεν θα ήταν λογικό να ζητάω παίκτη από την ομάδα μου. Παίρνω όλες τις πληροφορίες από τον τεχνικό διευθυντή, επομένως μην ανησυχεί κανείς. Έχουμε δύο τραυματισμούς στα στόπερ, έχει συμβεί να βάλουμε τους παίκτες σε διαφορετική θέση από τη θέση τους. Αν δουμε ότι έχουμε ανάγκη θα το συζητήσουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε γι’ αυτό. Όπου έχουμε ανάγκη θα το προχωρήσουμε, ο Μπελχαντά που με ρωτήσατε είναι καλός παίκτης αλλά νομίζω πως έχει συμφωνήσει να πάει στο Κατάρ. Αλλά για πρώτη φάση θέλουμε να δούμε την ομάδα μας, τι χρειαζόμαστε, ποιους θα κρατήσουμε και μετά θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

 

Για το τι τον έφερε στον Παναθηναϊκό: «Έχω παραπάνω από 30 τίτλους, δόξα τω θεώ. Μόλις συζητήσαμε με τον κο. Αλαφούζο, μου εξήγησε καλά τι περιμένει από μένα και ποιος θα είναι ο στόχος μας. Από την πρώτη στιγμή είχαμε καλή χημεία και σεβασμό. Και γι’ αυτό τον λόγο, όπως είπα και στο ντοκιμαντέρ μου, ήρθα για να γράψω μια ιστορία. Είχα πολλές προτάσεις από τη Μέση Ανατολή, όπου όλοι πάνε πλέον, αλλά δεν τις δέχθηκα. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και με το κάθε άτομο που δουλεύει στην ομάδα αλλά και τους οπαδούς πρέπει να γίνουμε ένα για να πάμε μπροστά».

 

Για την απόφασή του να κοιμούνται οι παίκτες στα σπίτια τους πριν τους αγώνες: «Είναι πολλά χρόνια που πριν τους αγώνες κάνω το ίδιο πράγμα σε κάθε ομάδα. Από το να είναι χωριστά από τους οικογένειές τους και να είναι εκεί κάθε πρωί, θεωρώ πιο σωστό να είναι με τις οικογένειές τους. Τους εμπιστεύομαι και άμα δω κάτι διαφορετικό από αυτό, θα κάνω αυτό που πρέπει. Την ημέρα του αγώνα είμαστε μαζί από το μεσημέρι και μετά και πάλι μαζί ξεκουραζόμαστε στο πιο κοντινό σημείο στο γήπεδο. Για 6-7 χρόνια κάνω αυτό το πράγμα και είδα πιο θετικά αποτελέσματα».

 

Για τα συνεχόμενα ντέρμπι χωρίς την παρουσία φιλάθλων: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που το εκφράζω κατευθείαν. Δεν είμαι κάποιος που κάνει παράπονα, αλλά τα λέει κατευθείαν για να βρεθεί λύση. Λέω δύσκολα πράγματα αλλά τα λέω πολύ φιλικά. Θέλω να πω ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο και σε όλους στην ομάδα που με υποδέχτηκαν. Πηγαίνω πολύ νωρίς στην ομάδα και συζητάω με τους γιατρούς. Ευτυχώς μιλάνε και οι δύο ιταλικά. Με το που πάω το πρωί το πρώτο πράγμα που κάνω καλώ όλους τους προπονητές, γιατρούς, όποιον υπάρχει και τους λέω αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Αλλά αυτό το πολύ δύσκολο διάστημα που υπάρχει, αν μπορούμε να το ξεπεράσουμε, μόλις γίνει αυτό θα έχουμε μία πιο καθαρή εικόνα για το τι θα καταφέρουμε. Έχω έρθει σε μία πολύ μεγάλη ομάδα, είναι πολύ δύσκολο, αλλά από τη στιγμή που είδα πόσο μεγάλη είναι, θέλω να πω ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρό μας».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button