ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Μάντσεστερ Σίτι

Παρότι χρειάστηκε να περιμένει την ψυχοφθόρο διαδικασία, στον τελικό που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Πεπ Γκουαρδιόλα οδήγησε την Σίτι στον 3ο διεθνή τίτλο της. Από την άλλη, η Σεβίλλη αν και προηγήθηκε ηττήθηκε για 6ο σερί τελικό στη διοργάνωση. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στα 90 λεπτά και έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, όπου ο Γκουντέλ στην τελευταία εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι…

 

Δυνατά ξεκίνησε το ματς και η Σίτι είχε την πρώτη φάση. Στο 8’ ο Μπόνο έβαλε stop στην κεφαλιά του Ακέ και στο 10’ ο Γκβαρντιόλ σούταρε ψηλά μετά το κακό διώξιμο του Μαροκινού keeper. Ο τελευταίος απέκρουσε στο 17’ το σουτ του Γκρίλις και στο 25’ ήταν η ώρα της Σεβίλλης. Όχι για να χάσει ευκαιρία. Αλλά για να σκοράρει. Στην κόντρα ο Οκάμπος έδωσε στα αριστερά στον Ακούνια, εκείνος έκανε τηλεκατευθυνόμενη σέντρα για τον Εν Νεσίρι και εκείνος διέλυσε στον αέρα Γκβαρντιόλ και Ακέ και νίκησε τον Έντερσον (0-1).

Στη συνέχεια οι Cityzens προσπάθησαν να αντιδράσουν, κράτησαν περισσότερο την μπάλα, αφού οι Ανδαλουσιάνοι οπισθοχώρησαν άμεσα, με αποτέλεσμα να φτάσουν την κατοχή πάνω από το 70%. Παρά το γεγονός αυτό, πριν έρθει το ημίχρονο η ομάδα του Μεντιλίμπαρ βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ, όμως στο 31’ στο πλασέ του Λαμέλα η μπάλα δεν πήρε τα φάλτσα. Με μία πάσα ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος ο Χάαλαντ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Σεβίλλη λίγο έλειψε να «κλειδώσει» τον τίτλο. Στο 50’ έπειτα από σεμιναριακή κόντρα ο Εν Νεσίρι βρέθηκε μόνος με τον Έντερσον αλλά νικήθηκε με τα πόδια από τον Βραζιλιάνο Νο1 και στο 52’ ο Μαροκινός φορ είχε νέα καλή στιγμή για δεύτερο γκολ, όμως εκείνη που σκόραρε ήταν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Στο 63’ ο Ρόδρι έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο πιτσιρικάς επιθετικός, Κόουλ Πάλμερ, με καταπληκτική ζυγισμένη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

 

Στο επόμενο διάστημα η Σίτι μετέφερε το σκηνικό στο μισό της Σεβίλλης, η οποία έχασε ακόμα μια τεράστια ευκαιρία στο 65’ με τον Εν Νεσίρι στο 65’ σε αντεπίθεση. Ο σκόρερ των Πολιτών, Πάλμερ, είχε ένα καλό curler στο 70’ αλλά ο Μπόνο αντέδρασε σωστά και παρά τις αναρίθμητες σέντρες προς το τέλος, οι Ανδαλουσιάνοι άντεξαν, κράτησαν την ισοπαλία και οδήγησαν τον τελικό στη διαδικασία των πέναλτι.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Χάαλαντ. Γκολ. 1-0 η Σίτι
Οκάμπος. Γκολ. 1-1 η Σεβίλλη
Άλβαρες. Γκολ. 2-1 η Σίτι
Ράφα Μιρ. Γκολ. 2-2 η Σεβίλλη
Κόβατσιτς. Γκολ. 3-2 η Σίτι
Ράκιτιτς. Γκολ. 3-3 η Σεβίλλη
Γκρίλις. Γκολ. 4-3 η Σίτι
Μοντιέλ. Γκολ. 4-4 η Σεβίλλη
Γουόκερ. Γκολ. 5-4 η Σίτι
Γκουντέλ. Δοκάρι. Το σήκωσε η Σίτι

 

Πηγή: SDNA 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button