ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Με τρεις ελληνικές συμμετοχές η πρεμιέρα στο Παγκόσμιο υγρού στίβου

Τα ξημερώματα αρχίζει η δράση στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας… 

Με προκριματικούς στην καλλιτεχνική κολύμβηση και τις καταδύσεις, αρχίζει τα ξημερώματα της Παρασκευής (14/7), στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας, το 20ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου. Το πρόγραμμα της πρεμιέρας περιλαμβάνει τρεις ελληνικές συμμετοχές, με την Ευαγγελία Πλατανιώτη να έχει διπλή… αποστολή. Στις 3 π.μ., η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης αγωνίζεται στον προκριματικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο, αγώνισμα στο οποίο είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση. Έχουν δηλωθεί συνολικά 31 αθλήτριες, με τις πρώτες 12 να προκρίνονται στον τελικό του Σαββάτου (15/7).

Μερικές ώρες αργότερα (9 π.μ.), η Πλατανιώτη μαζί με τη Σοφία Μαλκογεώργου θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους και στο ντουέτο, με τον προκριματικό του τεχνικού προγράμματος, ο οποίος θα διεξαχθεί σε δύο γκρουπ, με τη συμμετοχή συνολικά 39 ζευγαριών. Το ελληνικό δίδυμο, που πρόσφατα κατέκτησε στο αγώνισμα αυτό το χάλκινο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερα προβλήματα για να περάσει στον τελικό της Κυριακής (16/7).

Με ελληνική παρουσία ξεκινούν και τα αγωνίσματα των καταδύσεων, καθώς ο Θάνος Τσιρίκος θα μετάσχει στις 9 π.μ. στον προκριματικό του τραμπολίνο 1μ. Στο αγώνισμα έχουν δηλωθεί 63 αθλητές, με τους δώδεκα που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία μετά τις έξι προσπάθειες, να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (16/7).

Το πρόγραμμα της 1ης ημέρας του 20ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου:

Παρασκευή 14/7

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
03:00 Σόλο Γ – τεχνικό πρόγραμμα (Προκριματικός)
06:00 Σόλο A – τεχνικό πρόγραμμα (Προκριματικός)
09:00 Ντουέτο – τεχνικό πρόγραμμα (Προκριματικός – B΄ Γκρουπ)
11:50 Ντουέτο – τεχνικό πρόγραμμα (Προκριματικός – A΄ Γκρουπ)

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
04:00 1μ. Γ (Προκριματικός)

09:00 1μ. Α (Προκριματικός)
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button