Διεθνής επικαιρότητα

Τρισεκατομμύρια τζιτζίκια θα κατακλύσουν τις ΗΠΑ – Η μεγαλύτερη εισβολή από το 1803

Τρισεκατομμύρια τζιτζίκια αναμένεται να κατακλύσουν τις ΗΠΑ, σε αριθμούς που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και ενδεχομένως αιώνες.

Οι Αμερικάνοι στα νοτιοανατολικά των Πολιτειών είναι έτοιμοι για ένα μοναδικό «θέαμα» καθώς θα βγουν στην επιφάνεια δύο διαφορετικά είδη τζιτζικιών, το ένα εκ των οποίων αναδύεται από το υπέδαφος κάθε 13 χρόνια και το άλλο κάθε 17, σύμφωνα με δημοσίευμα του SkyNews.

Η διπλή εμφάνιση των περιοδικών τζιτζίκων, που είναι διαβόητα για το πόσο δυνατά ακούγονται, είναι ένα σπάνιο φαινόμενο και εκτιμάται ότι συνέβη τελευταία φορά πριν από 221 χρόνια το 1803.

Να σημειωθεί ότι, μπορεί το βουητό τους να φτάσει σε ένταση μέχρι και τα 110 ντεσιμπέλ.

Ο Τζον Κούλεϊ, που ειδικεύεται στη μελέτη τζιτζικιών στο Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, χαρακτήρισε την επερχόμενη εισβολή «cicada-geddon», από το Armageddon.

Ποιες περιοχές θα κατακλύσουν

Το είδος που βγαίνει στην επιφάνεια κάθε 13 χρόνια, εκείνο των Brood XIX είναι διαδεδομένος στις μεσοδυτικές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Αϊόβα, του Ιλινόις και της Ιντιάνα, καθώς και στα νοτιοανατολικά, σε μικρότερα τμήματα της Αλαμπάμα, του Αρκάνσας, της Τζόρτζια, του Κεντάκι, της Λουιζιάνα, του Μιζούρι, του Μισισίπι, της Βόρειας Καρολίνας, της Οκλαχόμα, της Νότιας Καρολίνας, του Τενεσί, της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ, σύμφωνα με το National Geographic.

Τα τζιτζίκια που αναδύονται κάθε 17 έτη, τα οποία ονομάζονται «Brood XIII» θα εμφανιστούν στο Ιλινόις.

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, τα τζιτζίκια θα καλύψουν φέτος τόση έκταση που θα είναι ίση με το μέγεθος του Ντέλαγουερ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button