ΚρήτηΤοπικές Είδησης

“Τρέχουν” για τις Απόκριες οι δήμοι της Κρήτης

Οι Δήμοι της Κρήτης κηρύσσουν την έναρξη των προετοιμασιών για τα καρναβάλια και καλούν φορείς, ομάδες και σωματεία να ενώσουν δυνάμεις για μία αποκριάτικη γιορτή γεμάτη κέφι, χαρά και αισιοδοξία! – Η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων του Καστρινού Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Με το βλέμμα στραμμένο στις Απόκριες, ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Κρήτης κηρύσσουν την έναρξη των προετοιμασιών για τα καρναβάλια και καλούν φορείς, ομάδες και σωματεία να ενώσουν δυνάμεις για μία αποκριάτικη γιορτή γεμάτη κέφι, χαρά και αισιοδοξία! 

Στο Ηράκλειο, η μεγάλη παρέλαση του Καστρινού Καρναβαλιού έχει προγραμματιστεί για τις 10 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Λότζια αναφέρει: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος o Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει το “Καστρινό Καρναβάλι 2024”. Σκοπός της διοργάνωσης είναι όλοι οι πολίτες να απολαύσουν το εύθυμο και εορταστικό κλίμα των ημερών αυτών. Έτσι λοιπόν κηρύσσουμε την έναρξη των προετοιμασιών και καλούμε ομάδες, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους, ομάδες Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού, καθώς και όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου: www.kastrino-karnavali.gr.

Η μεγάλη παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, ενώ το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2810/287.949, ώρες 10:00-13:00, κ. Μαίρη Βαβουράκη».

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Κρήτης ξεκινούν τις προετοιμασίες για τα καρναβάλια – Στις 10 Μαρτίου η μεγάλη παρέλαση του Καστρινού Καρναβαλιού

Στον Δήμο Μινώα 

Να αντιστρέψει το αρνητικό “αποτύπωμα” του σεισμού και να εκτοξεύσει στα ύψη τους δείκτες του κεφιού, της διασκέδασης και της αισιοδοξίας θέλει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, που προετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Μάρτιο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την περίοδο της Αποκριάς. Παρά τη δεδομένη πολυπλοκότητα των “καυτών” προβλημάτων που ταλανίζουν τον Δήμο και την επίπονη οργάνωση του πλαισίου για την επίλυσή τους, η διοργάνωση εκδηλώσεων, που θα δημιουργήσουν συνθήκες χαράς και ξεγνοιασιάς για τους πολίτες, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τη νέα δημοτική Αρχή. 
Ήδη η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού, με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο και στόχο να χαρίσει όμορφες στιγμές σε όλους τους δημότες, έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις, παρουσία του δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, προκειμένου να συζητηθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων της Αποκριάς και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. 

Παρελάσεις και εκδηλώσεις 

Τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής δείχνουν ότι πολίτες κάθε ηλικίας περιμένουν με ανυπομονησία τα αποκριάτικα δρώμενα και τις καθιερωμένες αποκριάτικες παρελάσεις στις 10 Μαρτίου στο Καστέλι και στις 17 Μαρτίου στο Αρκαλοχώρι, ενώ στο Θραψανό την Καθαρά Δευτέρα θα εορταστούν τα Κούλουμα. Ξεχωριστές θα είναι και οι εκδηλώσεις για την Τσικνοπέμπτη από τον Εμπορικό Σύλλογο Αρκαλοχωρίου, ενώ το πλήρες πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει και άλλες, πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. 
Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα στους δημότες να αφήσουν για λίγο πίσω τους τα προβλήματα της καθημερινότητας και να οργανωθούν με τις παρέες τους, συμμετέχοντας στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.
Ειδικότερα, ο Δήμος, μετά το ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους φορείς και τους Συλλόγους να συμμετάσχουν ενεργά στην προετοιμασία και τη διοργάνωση, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους καρναβαλιστές και τις καρναβαλικές ομάδες που θέλουν να λάβουν μέρος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις να απευθύνονται τηλεφωνικά στην αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Πόπη Αποστολογιωργάκη, στο κινητό τηλέφωνο 6972/603.301 και στα σταθερά τηλέφωνα του Δήμου 28913/40.335 και 28913/40.115. 
Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε: «Θέλουμε ο κόσμος που έχει βιώσει τόσο δύσκολες καταστάσεις να βάλει το μεγαλύτερό του χαμόγελο και να συμμετάσχει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που ετοιμάζουμε και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Ο εορτασμός της Αποκριάς στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, εξάλλου, αποτελεί θεσμό που θέλουμε, όχι μόνο να διατηρήσουμε “ζωντανό”, αλλά και να τον εξελίξουμε! Γι’ αυτό καλούμε μικρούς και μεγάλους να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μία μεγάλη αποκριάτικη γιορτή, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, στέλνοντας ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας, που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι μας». 

Στην Κίσσαμο 

Έτοιμος να διοργανώσει το Κισσαμίτικο Καρναβάλι την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 είναι και ο Δήμος Κισσάμου. Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλεί όλους τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, των συλλόγων, των καρναβαλικών ομάδων (παλιών και νέων), των σχολείων της περιοχής της Κισσάμου, αλλά και όλων όσοι θέλουν έμπρακτα να βοηθήσουν στην προετοιμασία του καρναβαλιού. 

«Σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του τόπου μας. Όλοι μαζί να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε το 15ο Κισσαμίτικο Καρναβάλι! Ελάτε να στηρίξετε με την ενεργό συμμετοχή σας τον θεσμό αυτό του τόπου μας. Μπορείτε να αποστείλετε τις προτάσεις και τις ιδέες σας, αλλά και να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο email: [email protected]. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 28223/40.200, κ. Βίκυ Μαρακάκη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. 

“Πυρετός” και στο Ρέθυμνο – Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες

“Πυρετός” προετοιμασιών και για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι ένας θεσμός πολιτισμού και δημιουργίας, ο οποίος κάθε χρόνο ενισχύεται και εμπλουτίζεται από τις Αρχές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πλέον, το Καρναβάλι του Ρεθύμνου είναι το μεγαλύτερο στην Κρήτη και από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Η διοργάνωση συντίθεται από μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά, από ανθρώπους όλων των ηλικιών, που υποστηρίζουν με πάθος το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, το ενδυναμώνουν με αβίαστη και πληθωρική αγάπη, το πλουτίζουν με πρωτότυπες ιδέες και βοηθούν ουσιαστικά στη διεξαγωγή του, με εθελοντική προσφορά εργασίας σε κάθε του εκδήλωση. 

Το Ρέθυμνο, μέσα από το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, προβάλλει την ιδιαίτερη ταυτότητα του ανθρώπινου δυναμικού του και αναδεικνύει τη μακραίωνη ιστορία του και την πλούσια παράδοσή του. 

Σημειώνεται ότι οι συμμετοχές του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αγγίζουν τους 15.000 καρναβαλιστές, ενώ τις ημέρες του Καρναβαλιού η πόλη γεμίζει με επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα, που αγγίζουν τις 100.000.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button