ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Τρέχει «ποτάμι» το νερό στην Τύλισο: Αποκαρδιωτικές εικόνες από την απώλεια μεγάλων ποσοτήτων του πολύτιμου αγαθού (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Τρέχει «ποτάμι» το νερό στην Τύλισο: Αποκαρδιωτικές εικόνες από την απώλεια μεγάλων ποσοτήτων του πολύτιμου αγαθού (vid)

Απαράδεκτες εικόνες με μεγάλες ποσότητες νερού ύδρευσης να χάνονται άδικα εξαιτίας διαρροής στον παλιό αγωγό της Τυλίσου, κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV – Το κακό όπως υποστηρίζουν έχει παραγίνει καθώς δημότες κάνουν λόγο για διαρροή νερού εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

  • Έχουν ενημερώσει την ΔΕΥΑΗ χωρίς αποτέλεσμα
  • Διερευνά την βλάβη η ΔΕΥΑΗ στον παλιό αγωγό
  • Νέα προσπάθεια τις επόμενες ημέρες για να εντοπιστεί η διαρροή

Ποτάμι τρέχει το νερό, λίγα μέτρα πριν το χωριό της Τυλίσου, με τους δημότες και τους  επισκέπτες να κάνουν λόγο για απαράδεκτες εικόνες, καθώς όπως υποστηρίζουν το πολύτιμο αγαθό χάνεται στους δρόμους εδώ και δύο χρόνια.

Όπως υποστηρίζουν, αν και έχουν ενημερώσει την ΔΕΥΑΗ δυστυχώς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση της διαρροής με συνέπεια το νερό να χάνεται τόσο άδικα και ενώ οι αρμόδιοι κρούουν το καμπανάκι της λειψυδρίας στην Κρήτη.

Όπως διαπίστωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ η διαρροή προέρχεται από τον παλιό αγωγό της Τυλίσου, ο οποίος είναι ο βασικός αγωγός τροφοδοσίας νερού για την πόλη του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον κ. Βουρεξάκη  έχουν γίνει… τρεις αποτυχημένες προσπάθειες για τον εντοπισμό του αγωγού ο οποίος βρίσκεται σε βάθος 11 μέτρων και σε ένα σημείο το οποίο φαίνεται πως έχει μπαζωθεί.

Τυλισος_Νερό

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει νέα προσπάθεια από τον εργολάβο και στη περίπτωση που δεν εντοπιστεί ο αγωγός και η διαρροή, τότε η ΔΕΥΑΗ θα προχωρήσει στην αντικατάσταση ενός τμήματος του αγωγού, έργο ύψους 150.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, η ΔΕΥΑΗ εντείνει τις προσπάθειες για την εξασφάλιση κονδυλίων ώστε να αντικαταστήσει τους παλιούς αγωγούς ύδρευσης, με προτεραιότητα αυτόν της Τυλίσου, ο οποίος κατασκευάστηκε πριν από 53χρόνια.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button