Διεθνής επικαιρότητα

Το 49% των Ισραηλινών δεν θέλει τη χερσαία εισβολή στη Γάζα

Σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί θέλουν να ανασταλεί οποιαδήποτε εισβολή στη Γάζα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 27/10, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πτώση υποστήριξης για το προγραμματισμένο επόμενο στάδιο της αντεπίθεσης κατά των μαχητών της Χαμάς που κρατούν περίπου 200 ομήρους.

Το Ισραήλ έχει υποσχεθεί να εξολοθρεύσει τη Χαμάς ως αντίποινα στις βίαιες δολοφονίες και απαγωγές στις οποίες προέβησαν στις νότιες κοινότητές του στις 7 Οκτωβρίου και εντείνει τις επιδρομές αρμάτων μάχης και πεζικού σε συνδυασμό με σφοδρό βομβαρδισμό του θύλακα.

Στην ερώτηση εάν ο στρατός πρέπει να κλιμακώσει την ένταση άμεσα με μια μεγάλης κλίμακας χερσαία επίθεση, το 29% των Ισραηλινών συμφώνησε, ενώ το 49% είπε ότι «θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε» και το 22% ήταν αναποφάσιστοι, ανέφερε η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Maariv.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με τη δημοσκόπηση της 10ης Οκτωβρίου που έδειχνε υποστήριξη του 65% για μια μεγάλη χερσαία επίθεση.

«Από μια ανάλυση των απαντήσεων, προκύπτει ότι δεν υπάρχει διαίρεση σύμφωνα με το πολιτικό στρατόπεδο ή τα δημογραφικά στοιχεία και ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εξελίξεις στο θέμα των ομήρων, που τώρα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας, είχαν μεγάλο αντίκτυπο σε αυτή τη μετατόπιση (κατά τη γνώμη)», γράφει η Maariv.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 522 ενηλίκων Ισραηλινών. Το περιθώριο λάθους ήταν 4,3%, ανέφερε η εφημερίδα.

Οι Ισραηλινοί βρίσκονται σε επαγρύπνηση, τρέχοντας σε καταφύγια για να κρυφτούν όταν ηχούν οι σειρήνες αεράμυνας, ενώ πιέζουν την κυβέρνηση για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button