ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Το χωριό των «Φλίνστοουνς» βρίσκεται στην Θεσσαλία! Παραμυθοχωριό που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά (φωτό

Στους πρόποδες των Αγράφων, δίπλα στον ποταμό Πάμισο, εκεί όπου οι νεράιδες και οι νύμφες συναντούσαν τον Απόλλωνα και τον Πάνα, βρίσκεται ένας μικρός παράδεισος!

Σε ένα υπέροχο καταπράσινο περιβάλλον, με άφθονα νερά και δάσος από έλατα, σε υψόμετρο 650 μέτρων, βρίσκεται ένα μικρό πανέμορφο χωριουδάκι, η Δρακότρυπα. Το χωριό πήρε το όνομά του από το σπήλαιο «δρακότρυπα» που βρίσκεται εκεί, ανήκει στο δήμο Μουζακίου και απέχει 40 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα, 30 από τα Τρίκαλα, 91 από τη Λάρισα και 240 από τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τόπο καταγωγής πρωταθλητών καθώς αποτελεί μεταξύ άλλων, τη γενέτειρα του Ολυμπιονίκη μας Δημοσθένη Ταμπάκου, ενώ έχει να επιδείξει πλούσια ιστορία και σημαντικά μνημεία.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ… Στον οικισμό «Κεραμαριό», σε μία εκταση 40.000 τ.μ. περιτριγυρισμένη από πλατανια και δίπλα στον ποταμό Πάμισο στους πρόποδες των Αγράφων, μπορεί κανείς να ανακαλύψει ένα παραμυθοχωριό, που όμοιό του δεν έχει ξαναδείπαραμυθοχωριό, που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί.

Μηχανικός αυτοκινήτων έφτιαξε το χωριό των Φλίνστοουνς στην Καρδίτσα και οι τουρίστες κάνουν ουρά

Όταν πριν αρκετά χρόνια ο Δημήτρης Σταμούλης ξεκίνησε να υλοποιεί το όραμά του στο χωριό Δρακότρυπα όπου γεννήθηκε, λίγο έξω από το Μουζάκι, όλοι τον έλεγαν «τρελό». Ο κυρ Δημήτρης όμως, απλά έκλεισε τα αυτιά του και έκανε το όραμα του πραγματικότητα. Μια «παραμυθένια» πραγματικότητα, που όμοια της δύσκολα θα βρει κάποιος παγκοσμίως. Και όλα, με λεπτομέρεια μέχρι και το τελευταίο φωτάκι.

Ο Δημήτρης Σταμούλης έφυγε στα 17 του ως μετανάστης στην Αμερική. Εκεί σπούδασε μηχανικός αυτοκινήτων, έκανε μια πετυχημένη οικογένεια αλλά και επιχείρηση, όμως 25 σχεδόν χρόνια μετά, αποφάσισε να γυρίσει στο χωριό που γεννήθηκε μαζί με την οικογένειά του. Και έβαλε σχεδόν αμέσως το σχέδιο για την υλοποίηση του οράματος του μπροστά.

Μηχανικός αυτοκινήτων έφτιαξε το χωριό των Φλίνστοουνς στην Καρδίτσα και οι τουρίστες κάνουν ουρά

Με επιρροές από κινούμενα σχέδια, έφτιαξε έναν οικισμό 40 στρεμμάτων δίπλα από ποτάμι, με παραμυθένια σπιτάκια,που θυμίζουν τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Φλίνστοουνς», μια ταβέρνα που όμοιά της δύσκολα θα βρείτε σε όλη την Ελλάδα και μια φάρμα με δεκάδες ζώα,βάζοντας μέσα και δεκάδες ελάφια, αλογάκια πόνυ, στρουθοκάμηλους, κοτούλες, λαγούς, κουνέλια, παγόνια και τον γαιδαράκο μασκότ του μαγικού χωριού, που έχουν εξοικειωθεί πλήρως με τους επισκέπτες που τα ταΐζουν κυριολεκτικά στο στόμα.

Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, σε συνδυασμό με τη χρησιμοποίηση της τοπικής ποταμίσιας πέτρας, του ξύλου και των δέντρων, παραπέμπει στο χωριό της δημοφιλής σειράς των κινούμενων σχεδίων «Φλίνστοουνς». Πανέμορφα σπιτάκια (εξοπλισμένα με τα πάντα στο εσωτερικό τους), πέτρινα μονοπάτια, μία πισίνα στον εξωτερικό χώρο παρόμοιας αισθητικής και το όμορφο λιβάδι με διάφορα ζωάκια που κυκλοφορούν ανενόχλητα, όπως ελάφια, σκιουράκια, πόνυ, παγώνια, κουνέλια και πολλά άλλα.

Μηχανικός αυτοκινήτων έφτιαξε το χωριό των Φλίνστοουνς στην Καρδίτσα και οι τουρίστες κάνουν ουρά

Οπως καταλάβετε στο χώρο μπορεί κανείς να φιλοξενηθεί, να ταξιδέψει στο παραμύθι και τα κινούμενα σχέδια, να ηρεμήσει, να απολαύσει το μαγευτικό περιβάλλον και να γευτεί μοναδικές ντόπιες γεύσεις στο εστιατόριο, η κεντρική είσοδος του οποίου έχει διαμορφωθεί πάνω σε έναν κορμό δέντρου, ενώ στην κεντρική αίθουσα υπάρχει ένα… ολόκληρο δέντρο, πάνω στο οποίο στηρίζεται η οροφή.

Μηχανικός αυτοκινήτων έφτιαξε το χωριό των Φλίνστοουνς στην Καρδίτσα και οι τουρίστες κάνουν ουρά

Ο εμπνευστής και δημιουργός αυτού του χώρου είναι ο κύριος Δημήτρης έφτιαξε τον παράδεισο που οραματίστηκε και τον προσφέρει απλόχερα σε όλο τον κόσμο. Και όλος ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Κυριολεκτικά. Από την Πριγκίπισσα του Αμπού Ντάμπι Al Reem Al Tenaiji, μέχρι όλους τους εγχώριους σταρ της σόου μπιζ..

Ο κυρ Δημήτρης δεν είναι μόνος του σε αυτό το παραμυθένιο ταξίδι. Αρωγός και στήριγμά του, η γυναίκα του κυρία Βασιλική, οι δυο κόρες και οι δυο γιοί τους αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που δουλεύουν για λογαριασμό της επιχείρησης. Και όλοι είναι τόσο χαμογελαστοί και ευγενικοί, που σε σκλαβώνουν από την πρώτη στιγμή.

Η διακόσμηση είναι εναρμονισμένη με την τοπική παράδοση και έχουν επιλεχθεί απαλοί χρωματισμοί που ξεκουράζουν τον επισκέπτη.

Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους έγκειται, όχι απλά στην χρησιμοποίηση της τοπικής ποταμίσιας πέτρας και του ξύλου, αλλά στην ανάδειξη του δέντρου ως βάση της αρχιτεκτονικής ιδέας. Η κύρια είσοδος της κάθε κατοικίας είναι ένα δέντρο! Ο ίδιος ο κυρ Δημήτρης για τις πόρτες λέει:

Η κατασκευή ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Τις έφτιαξα μόνος μου. Για να δημιουργηθούν οι παραμυθένιες πόρτες περίμενα δυο χρόνια μετά την κοπή τους για να στεγνώσουν και κατόπιν τις «έκοψα» στο σχήμα που επιθυμούσα. Μου έχουν ζητήσει ακόμα και από το εξωτερικό να κατασκευάσω όμοιες, αλλά ποτέ δεν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία.”

Μηχανικός αυτοκινήτων έφτιαξε το χωριό των Φλίνστοουνς στην Καρδίτσα και οι τουρίστες κάνουν ουρά

Η πέτρα του παρακείμενου ποταμού διακοσμεί την κάθε κατοικία τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Στον περιβάλλοντα χώρο έχει κατασκευαστεί μια χαμηλή πισίνα ανάλογης αρχιτεκτονικής που πλαισιώνεται από γκαζόν και πέτρινα μονοπάτια.

Εκεί μπορείτε να ζήσετε σε ένα… παραμύθι!

Δείτε βίντεο: 

Πηγή: artmemagazine.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button