ΉπειροςΤοπικές Είδησης

Το σούπερ μάρκετ που προσφέρει δωρεάν θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σε εργαζόμενους του που προσπαθούν να μεγαλώσουν την οικογένεια τους

Το όνειρο για ένα παιδί, συνήθως έρχεται μαζί με πολλές αγωνίες και συχνά με πολλά εμπόδια. Όμως, για τους εργαζόμενους στα My market που προσπαθούν να γίνουν γονείς, και φέτος τους δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία, αφού η εταιρεία προσφέρει δωρεάν θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στους ανθρώπους της.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ My market προσέφερε στους εργαζομένους της την ίδια ευκαιρία για πρώτη φορά πέρυσι, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας. Σε μια ενέργεια υψηλού συμβολισμού για την ίδια την εταιρεία και για την ουσία της μητρότητας, καλύφθηκαν πλήρως τα έξοδα για τρεις θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, οι οποίες, χάρη στη συγκινητική στήριξη του συνεργαζόμενου φορέα Be-Live, έγιναν τέσσερις. 

Ένα χρόνο αργότερα, τα My market μοιράζονται μαζί μας τα ευχάριστα νέα: Μια συνάδελφός τους ήδη κυοφορεί, ενώ άλλες τρεις βρίσκονται στο στάδιο της θεραπείας! Με τις ευχές της εταιρείας όλα να πάνε κατ’ ευχήν για όλα τα ζευγάρια, ανακοινώθηκε φέτος η επέκταση του συγκεκριμένου προγράμματος. 

Λιγότερες γεννήσεις, περισσότερες δυσκολίες 

Στην Ελλάδα, από το 2010 και μετά, κάθε χρόνο γεννιούνται 10.000 παιδιά λιγότερα, ενώ σε κάθε γέννηση αντιστοιχούν δύο θάνατοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Με δεδομένο ότι για κάθε δύο ανθρώπους που πεθαίνουν γεννιέται ένας, είναι βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια η ελληνική κοινωνία θα γνωρίσει δραστικές αλλαγές σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. 

Στο μεταξύ, για τα ίδια τα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν οικογένεια, οι προκλήσεις είναι πολλαπλές. Πριν από σαράντα χρόνια τα περισσότερα παιδιά γεννιούνταν από μητέρες μικρότερης ηλικίας, από 20 έως 34 ετών, ενώ σήμερα γεννιούνται από μητέρες ηλικίας 25-39 ετών. Ενώ και στην ηλικιακή κατηγορία των 40-44 ετών για τις γυναίκες, καταγράφονται τετραπλάσιες γεννήσεις σε σύγκριση με πριν από τέσσερις δεκαετίες. 

Όπως είναι φανερό, η μέση αναπαραγωγική ηλικία αυξάνεται, με συνέπεια πολλά ζευγάρια να αντιμετωπίζουν και προβλήματα υπογονιμότητας. Αν μαζί με αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν και οικονομικές δυσκολίες, το όνειρο ενός παιδιού μπορεί γίνει πολύ πιο δύσκολο.

Θεραπείες για άλλα τρία ζευγάρια 

Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των εργαζομένων τους να διεκδικήσουν αυτό το όνειρο, τα My market, με αφορμή την φετινή Ημέρα της Μητέρας στις 12 Μαΐου, αλλά και την Ημέρα του Πατέρα στις 16 Ιουνίου, συνεχίζουν την έμπρακτη στήριξη του θεσμού της οικογένειας, αναλαμβάνοντας τα έξοδα θεραπείας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για άλλα τρία ζευγάρια.

Τα ζευγάρια επιλέγονται με βάση ιατρικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια που έχει ορίσει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Be-Live, μέσα από μία διάφανη και αξιόπιστη διαδικασία και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης που προσφέρει σε οικονομικά ευάλωτα υπογόνιμα ζευγάρια.

Βασικό κριτήριο ένταξης ενός ζευγαριού στο πρόγραμμα είναι ένας από τους δύο να ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό της METRO, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

Αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε τα κριτήρια ένταξης στο be-live.gr, όπου περιγράφεται όλη η διαδικασία αίτησης για τη συμμετοχή των υποψηφίων γονέων στο πρόγραμμα της Be-Live. 

Με την ελπίδα ακόμη περισσότερα ζευγάρια να πραγματοποιήσουν σύντομα το όνειρό τους για δημιουργία οικογένειας, τα My market θυμίζουν ότι θα είναι στο πλευρό των ανθρώπων τους με κάθε μέσο που διαθέτουν

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button