Διεθνής επικαιρότητα

Νέα πλήγματα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι εξαπέλυσε νέα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, στοχοθετώντας “δύο στρατιωτικές θέσεις” της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, μετά τα βίαια επεισόδια στα σύνορα με το Ισραήλ.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, που ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, ανέφερε από την πλευρά του ότι πέντε Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν “από ισραηλινές σφαίρες” κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά μήκος των συνόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ισραηλινά πλήγματα, που πραγματοποιήθηκαν νωρίς την Κυριακή, σημειώνονται μεσούσης της σχεδόν καθημερινής βίας που μαίνεται από τις 13 Σεπτεμβρίου μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και ισραηλινών δυνάμεων από τη μια και την άλλη πλευρά του τείχους ασφαλείας μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού εδάφους της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Ισραηλινό οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος “έπληξε δύο στρατιωτικές θέσεις που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς” εντός των τομέων Μπουρέιτζ και Τζαμπαλίγια όπου σημειώθηκαν “βίαιες ταραχές”, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

“Ένας εκρηκτικός μηχανισμός εκτοξεύτηκε από το κέντρο του Μπουρέιτζ προς την πλευρά των στρατιωτών”, κοντά στο τείχος ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, πρόσθεσε ο στρατός, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί στις τάξεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παλαιστίνιοι έχουν επανειλημμένα διαδηλώσει στα σύνορα μετά το κλείσιμο από το Ισραήλ του περάσματος Ερέζ μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, απόφαση που μια ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση χαρακτήρισε “συλλογική τιμωρία”, γιατί επηρεάζει αρκετές χιλιάδες Παλαιστίνιους που μεταβαίνουν στο Ισραήλ για να εργαστούν.

Διαδηλωτές βάζουν συχνά φωτιά σε λάστιχα, πετούν πέτρες ή βόμβες μολότοφ προς την πλευρά του ισραηλινού στρατού, ο οποίος απαντά κάνοντας χρήση δακρυγόνων ή πραγματικών σφαιρών.

Έξι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και σχεδόν 100 έχουν τραυματιστεί κατά τα βίαια επεισόδια στα σύνορα από τις 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button