ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Το πλοίο δεν έδεσε λιμάνι – Aποκλεισμένοι από τη στεριά… οι κάτοικοι στο νησί Τρίκερι

«Πολίτες ενός κατώτερου Θεού» αισθάνονται, και όχι άδικα, οι κάτοικοι της Αγίας Κυριακής Τρικερίου και του νησιού Τρίκερι, καθώς από τον περασμένο Οκτώβριο παραμένουν αποκλεισμένοι από τη στεριά!

Για να μεταβούν στον Βόλο θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός (πήρε παράταση έως τέλος Φεβρουαρίου) για τη δρομολογιακή γραμμή Αγία Κυριακή- Νήσος Τρίκερι- Βόλος και να απαλειφθεί το πρόβλημα που υφίσταται μέχρι σήμερα.

Οντας σε απόγνωση, κάτοικοι της περιοχής απέστειλαν ενυπόγραφη επιστολή- κραυγή διαμαρτυρίας, με αποδέκτες την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα και ζητούσαν να βρεθεί λύση.

Η επιστολή αυτή κινητοποίησε το Υπουργείο να αναζητήσει προσωρινή λύση μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός στο τέλος Φεβρουαρίου, όμως το πλοίο που το Υπουργείο ενέκρινε να νηολογηθεί προσωρινά, άγνωστο για ποιους λόγους, δεν έχει εκτελέσει κανένα δρομολόγιο.

Οι κάτοικοι νιώθουν ότι τους ενέπαιξαν, ενώ παραμένει άγνωστο αν το υπουργείο είναι ενήμερο πως το πλοίο δεν έδεσε μέχρι τώρα στο λιμάνι του νησιού Τρίκερι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ενημερώθηκε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, υπό την πίεση της τοπικής κοινωνίας το Υπουργείο κάλεσε ενδιαφερόμενους πλοιοκτήτες να καταθέσουν έως τις 19-01-2024 όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπονταν από αυτή την πρόσκληση για να αναλάβουν με τη διαδικασία του επείγοντος για κοινωνικούς λόγους την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής, καθώς ο διαγωνισμός για όλες τις επιδοτούμενες γραμμές (μεταξύ αυτών και του Τρικερίου) έχει αναβληθεί για τις 29-2-2024.

Στη διαδικασία του κατεπείγοντος ανταποκρίθηκαν δύο επαγγελματίες από τα Χανιά και την Εύβοια αντίστοιχα. Προκρίθηκε ο επαγγελματίας από τα Χανιά. καθώς φέρεται να κατέθεσε δικαιολογητικά για πλοίο κατασκευής το έτος 2023, ενώ ο επαγγελματίας από την Εύβοια για πλοίο κατασκευής 2018. Το μίσθωμα είναι 823,50 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ανά πλήρες δρομολόγιο, για 4 δρομολόγια την εβδομάδα.

Οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν για αυτή την εξέλιξη και όπως ήταν φυσικό περίμεναν την άφιξη του πλοίου που θα εξυπηρετούσε τη γραμμή. Μέχρι προχθές δεν είχε ρίξει… άγκυρα στην προβλήτα, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται ο κόσμος που περιμένει εναγωνίως τη σύνδεση με τον Βόλο.

Μολονότι το Υπουργείο ξεκίνησε μία διαδικασία κατεπείγοντος για να δρομολογηθεί καράβι, η δρομολογιακή γραμμή παραμένει μόνο στα χαρτιά.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δίχως να υπάρξει σαφής απάντηση για τους λόγους που ακόμη το καράβι δεν έχει ξεκινήσει δρομολόγια.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι συνεχίζουν να βιώνουν τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό, χωρίς κανείς να μπορεί να τους ενημερώσει με σαφήνεια πότε θα λήξει η ταλαιπωρία που υφίστανται μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού αφενός και αφετέρου θα λάβει τέλος η οικονομική αιμορραγία, αφού κάθε μετάβασή τους στον Βόλο είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button