Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής του 12ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ελληνική Γλώσσα

 

 

To Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του ΠΑΚΕΚ «Τήμενος», του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε ως συνδιοργανωτής του 12ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ελληνική Γλώσσα, που πραγματοποιήθηκε στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου 2023. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Μποένος Άϊρες και το Ελληνικό Πολιτιστικό Ίδρυμα «Νόστος», ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αργεντινή. Συνδιοργανωτές υπήρξαν επίσης μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ομοσπονδιών που πρεσβεύουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης, καθηγήτρια κ. Ελένη Γρίβα χαιρέτησε τις εργασίες του συνεδρίου και ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση σημειώνοντας ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας υπήρξε ανέκαθεν αρωγός σε δράσεις και εκδηλώσεις ανάδειξης και προβολής της ελληνικής γλώσσας, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει τη σημαντική πρωτοβουλία της κ. Χριστίνας Τσαρδίκου, Προέδρου του Ελληνικού Πολιτιστικού Ιδρύματος «Νόστος» για το τόσο σημαντικό έργο που επιτελεί πέρα από τα σύνορα της Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε στρογγυλή τράπεζα, με θέμα «Η διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στη Διασπορά: Προβληματισμοί και Διδακτικές Προτάσεις» υπό τον συντονισμό της κ. Γρίβα, στην οποία συμμετείχαν ο Δρ. Γεώργιος Βλάχος, Συντονιστής Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο του Γιοχάνεσμουργκ, η Δρ. Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου και η Δρ. Ελένη Κοροσίδου. Συζητήθηκαν θέματα για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, τέθηκαν προβληματισμοί  και ανταλλάχτηκαν απόψεις  για τις παραμέτρους που συντείνουν στην επιτυχή διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα διάφορα και διαφορετικά πολιτισμικά συγκείμενα.


Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button