ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Τουρισμός: Ποδαρικό στο Ηράκλειο με 16.000 τουρίστες – Αντίστροφη μέτρηση για τις μαζικές αφίξεις (vid)

Αέρας αισιοδοξίας πνέει με φόντο την έναρξη της τουριστικής περιόδου
“Αγκάθι” και φέτος οι ελλείψεις εργαζομένων στον τουρισμό

– Μετά τις 20 Απριλίου ξεκινά η μαζική άφιξη τουριστών

– Εκτιμήσεις για νέο το «χρυσό» τουριστικό ρεκόρ στην Κρήτη

– Μόνο το Σάββατο αφίχθησαν 16 πτήσεις εξωτερικού με περίπου 3.000 επισκέπτες

– Χαμηλές πληρότητες για το Πάσχα των Καθολικών 
 

Με αισιοδοξία ξεκινάει η φετινή τουριστική σεζόν για το νησί μας, με Γερμανούς, Βρετανούς και Γάλλους να κάνουν ποδαρικό στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ενώ μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να αφιχθούν 16.000 τουρίστες.  

Η φετινή τουριστική σεζόν προδιαγράφεται «χρυσή» καθώς όπως εκτιμάται περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια τουρίστες θα έρθουν για διακοπές στο νησί μας, με την αύξηση σε σχέση με πέρυσι να αγγίζει το 5%.

Προχθές Σάββατο αφίχθησαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου 16 πτήσεις εξωτερικού με 2.720 επιβάτες, ενώ μέχρι το απόγευμα της Κυριακής προσγειώθηκαν στο Ηράκλειο 5 πτήσεις εξωτερικού με εκατοντάδες τουρίστες.

Ενόψει του Πάσχα των Καθολικών που γιορτάζεται στις 31 Μαρτίου οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του νομού θα αγγίξουν το 15%, ενώ μαζική άφιξη επισκεπτών αναμένεται από τις 20 Απριλίου και μετά, οπότε θα ανοίξουν τα περισσότερα ξενοδοχεία στην Κρήτη.

Αισιοδοξία επικρατεί και στα μικρά ξενοδοχεία, με φόντο τις προκρατήσεις, με τα περισσότερα να ανοίγουν στις αρχές Μαΐου, ωστόσο  οι ελλείψεις σε προσωπικό παραμένουν το μεγάλο “αγκάθι”.

 

Παρ’ όλα αυτά τουριστικοί φορείς υποστηρίζουν πως υπάρχουν όλες οι προοπτικές ώστε να ξεπεράσουμε ακόμα και τη “χρυσή” χρονιά του 2023, ενώ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου εκτιμάται πως η κίνηση ενδέχεται να ξεπεράσει ελαφρώς αυτή του 2023.

Το ενδιαφέρον τουριστών αποτυπώνεται και στα καταλύματα του νησιού, όπου φορείς του ξενοδοχειακού κλάδου αναφέρουν πως υπάρχουν όλες οι προοπτικές ώστε να ξεπεράσουμε ακόμα και τη “χρυσή” χρονιά του 2023.

Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία είναι οι πρωταγωνίστριες και φέτος για το αεροδρόμιο Ηρακλείου, καθώς πρόκειται για τρεις αγορές με μεγάλη δυναμική που διαχρονικά ψηφίζουν «Κρήτη» για τις διακοπές τους.

Πάντως, η εμπόλεμη κατάσταση στην Μέση Ανατολή φαίνεται να προκαλεί προβληματισμό σε φορείς του τουρισμού.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button