ΚρήτηΤοπικές Είδησης

«Την τέχνη σήμερα δεν την ενδιαφέρει το αληθές, αλλά το εμπόριο – Καληνύχτα παλιά εποχή, καλημέρα νέα» (pics & vid)

Ο καλλιτέχνης τονίζει τη σημασία της φύσης και του σύμπαντος ως έμπνευση για την τέχνη, αναφέροντας ότι η τέχνη έχει αποκοπεί από αυτά και έχει μετατραπεί σε μια μορφή αντιγραφής χωρίς βάθος και αξία

Ο γνωστός καλλιτέχνης γκράφιτι AIVA, υπογράφει ένα νέο έργο τέχνης και αναφέρεται στη σημασία της αρμονίας μεταξύ φύσης, τεχνολογίας και ελληνικής σκέψης, καθώς και στην απώλεια αυτής της αρμονίας στη σύγχρονη εποχή. Εκφράζει την ανησυχία για την απόκλιση της τέχνης από την αλήθεια και την υποβάθμισή της σε ένα μέσο εμπορίου.

Τονίζει τη σημασία της φύσης και του σύμπαντος ως έμπνευση για την τέχνη, αναφέροντας ότι η τέχνη έχει αποκοπεί από αυτά και έχει μετατραπεί σε μια μορφή αντιγραφής χωρίς βάθος και αξία. Το κείμενο κλείνει με μια αναφορά στην τεχνητή νοημοσύνη, προτρέποντας να μην εστιάζουμε μόνο στο εάν μπορεί να δημιουργήσει τέχνη ή όχι.

Παράλληλα, κλείνοντας η φράση «Καληνύχτα παλιά εποχή, καλημέρα νέα», υποδηλώνει τη μετάβαση από το παλιό στο νέο, με ένα αίσθημα νοσταλγίας αλλά και ελπίδας για το μέλλον.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Για να υπάρξει αρμονία μεταξύ φύσις και τεχνολογίας θα έπρεπε να υπάρχει πρώτα εναρμόνιση μεταξύ τεχνολογίας και ελληνικής σκέψης.

Σήμερα το μέτρο αυτο χάθηκε γιατί χάθηκε η βάση του ανθρώπου…

Ως αναφορά την τέχνη σήμερα δεν την ενδιαφέρει το αληθές αλλα το εμπόριο. Σήμερα θεωρείται ενα έργο πετυχημένο με το ίδιο ερώτημα: ΠΟΥΛΗΣΕΣ;

Εαν πούλησες είσαι πετυχημένος, εάν δεν βγάζεις χρήμα τότε δεν είσαι πετυχημένος. Για εμένα η τέχνη αντιγράφοντας την ζωή μας, μας απομακρύνει δυο φορές από την ΑΛΗΘΕΙΑ όπως το είπε και ο Πλάτων.

aiva

Η Φύση και το Σύμπαν λοιπόν είναι αυτό που χρειάζεται η τέχνη .Πλέον η τέχνη έχει αποκοπεί από αυτά και έχει γίνει ένα εργοστάσιο αντιγραφείς πορνό.Μιας και δεν καταλάβαμε την αξία των εξισώσεων …

Ας μην κολλάμε λοιπόν στο αν η τεχνητή νοημοσύνη κάνει τέχνη η οχι.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΠΟΧΗ… ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΕΑ..».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button