ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στο Ηράκλειο: Το χρονικό της δράσης των δύο γυναικών (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στο Ηράκλειο: Το χρονικό της δράσης των δύο γυναικών (vid)

Λεία που ξεπερνάει τα 50 χιλιάδες ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα, είχαν καταφέρει να αποσπάσουν δράστες που υποδύονταν αστυνομικούς ή γιατρούς και εξαπατούσαν ηλικιωμένους, ότι δήθεν θέλουν να τους βοηθήσουν μετά από τροχαίο που προκάλεσαν τα παιδιά τους και που για να τα γλιτώσουν  έπρεπε να πληρώσουν

  • Τους έλεγαν πως είναι γιατροί και επικαλούνταν τροχαίο των παιδιών τους
  • Ζητούσαν χρήματα για τους μπελάδες που είχαν τα παιδιά τους μέσα στο τροχαίο
  • Τους έδωσαν και χρήματα και κοσμήματα
  • Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ δύο γυναίκες από την Βουλγαρία
  • Εκτός Ελλάδας η έδρα των κυκλωμάτων που εξαπατούν τηλεφωνικά
  • Εντόπισαν 22 χιλιάδες ευρώ αλλά και κοσμήματα
  • Έκκληση της ΕΛ.ΑΣ κυρίως σε ηλικιωμένους για αυξημένη προσοχή

Αυτή ακριβώς είναι η λεία των επιτήδειων που προσπαθούσαν και είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν τρεις ηλικιωμένους στο Ηράκλειο, λέγοντας του είτε ότι είναι γιατροί, είτε αστυνομικοί που θέλουν χρήματα για να γλιτώσουν τα παιδιά των ηλικιωμένων από τους μπελάδες που έχουν μετά από τροχαίο με τραυματισμό που προκάλεσαν.

Κι όμως παρά την επανάληψη της απάτης εδώ και χρόνια, σε τρεις περιπτώσεις ηλικιωμένοι στο Ηράκλειο ενέδωσαν, με αποτέλεσμα να δώσουν στους επιτήδειους όχι μόνο χρήματα, αλλά και κοσμήματα, στις περιπτώσεις που τα μετρητά που ζητούσαν δεν συμπληρώνονταν.

Για τις περιπτώσεις αυτές συνελήφθησαν δύο Βουλγάρες 55 και 68 ετών που εκτιμάται ότι ήταν αυτές που εισέπρατταν τα χρήματα, αφού τα τηλεφωνήματα σύμφωνα με το διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που εξιχνίασε τις απάτες, τέτοια κυκλώματα έχουν έδρες μακριά από την Κρήτη, ακόμη και εκτός Ελλάδας… Συνήθως στη Βουλγαρία.

Και σε αυτή την υπόθεση φαίνεται ότι οι  δύο γυναίκες που συνελήφθησαν κατευθύνονταν  από τη Βουλγαρία και πιο συγκεκριμένα τον σύντροφο  της 68χρονης, για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία. Οι τρεις απάτες φαίνεται ότι σημειώθηκαν μέσα στο τριήμερο από 18 έως 20 Ιανουαρίου ενώ στις αστυνομικές έρευνες που έγιναν βρέθηκαν 22 χιλιάδες ευρώ  και κοσμήματα μέρος των οποίων αποδόθηκε στις κατόχους τους.

►Διαβάστε επίσης: «Κόντεψαν να πεθάνουν οι γονείς μου» – Τι λέει ο γιος της γυναίκας που έπεσε θύμα από δύο Βουλγάρες

Σύμφωνα με πληροφορίες σε κάποιες περιπτώσεις οι Βουλγάρες, δεν περνούσαν καν από τα  σπίτια των ηλικιωμένων για να παραλάβουν τη λεία τους, αλλά τους έβαζαν να αφήνουν χρήματα και κοσμήματα ακόμη και σε σημεία πολύ κοντά σε κάδους απορριμμάτων.

Για καλοστημένες απάτες με τηλεφωνήματα που γίνονται τυχαία σε αριθμούς έκανε λόγο ο διοικητής της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες  και δη τους ηλικιωμένους να είναι υποψιασμένοι και να μην αφήνουν επιτήδειους να τους εκμεταλλεύονται.

Δείτε το βίντεο: 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button