Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον Τάκη Χατζόπουλο

Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησαν η σύζυγός του Τέτα, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες τον σπουδαίο κινηματογραφιστή Τάκη Χατζόπουλο, το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα τελετών του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας.

Στεφάνι έστειλε, μεταξύ άλλων, και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο Τάκης Χατζόπουλος ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη το 1959 και ασχολήθηκε από νωρίς με το ντοκιμαντέρ. Το 1966 σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία «Πρέσπες» η οποία βραβεύτηκε στη Θεσσαλονίκη ως η καλύτερη ταινία μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, ενώ από το 1974 ξεκίνησε και η πορεία του στην τηλεοπτική παραγωγή.

Ο Τάκης Χατζόπουλος ήταν πρωτοπόρος της ανανέωσης του ντοκιμαντέρ. Μαζί με τον αείμνηστο Λάκη Παπαστάθη ίδρυσαν την ομάδα Cinetic, με την οποία δημιούργησαν μία από τις σημαντικότερες σειρές ντοκιμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης, την εκπομπή της ΕΡΤ «Παρασκήνιο». Στο «Παρασκήνιο» κάλυψαν τα σημαντικότερα πρόσωπα και γεγονότα των Τεχνών και των Γραμμάτων στην Ελλάδα. Ο ίδιος ο Χατζόπουλος στην επιστολή που έγραψε προς το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο το 2015 τίμησε τη σειρά Παρασκήνιο ως την ριζοσπαστικότερη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, αναφέρει: «Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ είναι συλλογικό έργο, σκηνοθετών, τεχνικών, δημοσιογράφων, δημιουργών που σεβάστηκαν τον θεατή και αντιμετώπισαν το ‘’μέσον τηλεόραση’’ όχι ως μήνυμα αλλά ως εργαλείο επικοινωνίας ιδεών και αισθητικών αναζητήσεων».

Δείτε φωτογραφίες: 

xatzopoylos-1
xatzopoylos-3

Πηγή: protothema

The post Στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον Τάκη Χατζόπουλο appeared first on STEREA NEWS.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button