ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Τα χιονισμένα βουνά της Κρήτης από τον αμερικανικό δορυφόρο Landsat-8 που πέρασε πάνω από το νησί (pics)

Τα χιονισμένα βουνά της Κρήτης από τον αμερικανικό δορυφόρο Landsat-8 που πέρασε πάνω από το νησί (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δορυφορικές εικόνες που δημοσιεύει στο meteo.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος από τα χιονισμένα βουνά του Ψηλορείτη και τα Λασιθιώτικα Όρη

Δορυφορικά δεδομένα πολύ υψηλής ανάλυσης του αμερικανικού δορυφόρου Landsat-8, που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου 2024, τα οποία ανέλυσε και επεξεργάστηκε το meteo.gr/Ε.Α.Α σε τρισδιάστατη μορφή (3D), παρουσιάζουν την εκτεταμένη χιονοκάλυψη στα βουνά της Κρήτης, στον Ψηλορείτη και στο όρος Δίκτη (ή Λασιθιώτικα Όρη).

Όπως αναφέρει ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, η Κρήτη δέχτηκε μεγάλες ποσότητες βροχής από την κακοκαιρία “Αυγή”, οι οποίες σε μεγάλα υψόμετρα “μεταφράστηκαν” σε πολλά εκατοστά φρέσκου χιονιού.

Δείτε τις εικόνες που δημοσίευση στο meteo.gr ο κ. Λαγουβάρδος από τα χιονισμένα βουνά τις Κρήτης όπως φαίνονται από τον δορυφόρο:

Δορυφορική εικόνα Ψηλορείτης
Εικόνα 1. Δορυφορική τρισδιάστατη εικόνα του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη όπως αποτυπώθηκε από τον δορυφόρο Landsat-8 το πρωί της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου 2024.
Δορυφορική εικόνα Λασιθιώτικα όρη
Εικόνα 2. Δορυφορική τρισδιάστατη εικόνα του όρους Δίκτη (Λασιθιώτικά Όρη) όπως αποτυπώθηκε από τον δορυφόρο Landsat-8 το πρωί της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου 2024.

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button