ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Τα ταξίδια που επέλεξαν φέτος οι Βολιώτες

Οι Βολιώτες δεν εκδράμουν τις φετινές γιορτές, όπως δείχνουν οι μειωμένες κρατήσεις για ταξίδια τόσο σε κλασικούς χειμερινούς προορισμούς όσο και σε πιο εναλλακτικούς. Οι κοντινοί προορισμοί αλλά και οι ολιγοήμερες διακοπές των δύο και τριών ημερών είναι τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις επιλογές τους. Βαλκάνια, με προτίμηση στην Σερβία, Ωχρίδα, Θράκη, Κομοτηνή , Ξάνθη, Ανδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη είναι στον κατάλογο των προτιμήσεων, με τις αναχωρήσεις των τουριστικών γραφείων να είναι περιορισμένες. Σε ότι αφορά κλασσικούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς, η επιλογή ήταν η Βιέννη και η Πράγα, αλλά επίσης με μειωμένο ενδιαφέρον.

“Δεν ταξιδεύουν φέτος οι Βολιώτες , δεν είναι όπως άλλες χρονιές το 2023. Οι καταστροφές που υπέστησαν πολλοί από τις πλημμύρες έχουν θέσει άλλες προτεραιότητες, ενώ και η ακρίβεια έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Φέτος είναι μια χρονιά διαφορετική”, τονίζει στα gegonota.news η κ. Θέκλα Καμμένου, υπεύθυνη του τομέα τουρισμού στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι όμως τα νέα για Βόλο και Πήλιο, από τον εισαγόμενο τουρισμό. Ένα σημαντικό τμήμα των περιοχών που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες, επανέκαμψε, ενώ και το δίκτυο επιδιορθώθηκε. Αυτή την περίοδο το ποσοστό κρατήσεων κυμαίνεται στο 70% και για την πρωτοχρονιά υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα.

Πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button