Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Τα οδοφράγματα των αγροτών εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη

Τα οδοφράγματα των αγροτών εξαπλώθηκαν σε όλη τη Γαλλία και την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, καθώς οι αγροτικοί εργαζόμενοι συνέχισαν τις διαδηλώσεις για καλύτερους μισθούς και λιγότερο αυστηρή ρύθμιση του κλάδου μετά από μέρες διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Εδώ και μήνες οι Γάλλοι αγρότες διαδηλώνουν για τις συνθήκες εργασίας τους, αλλά οι διαμαρτυρίες κλιμακώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες την ίδια στιγμή που εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη, με παρόμοιες ενέργειες να πραγματοποιούν οι αγροτικοί εργαζόμενοι στη Ρουμανία και τη Γερμανία. Οι διαδηλωτές στη Γαλλία έχουν στήσει οδοφράγματα τις τελευταίες εβδομάδες, πέταξαν αγροτικά απόβλητα έξω από κυβερνητικά γραφεία και ανέτρεψαν τα σήματα κυκλοφορίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις γεωργικές πολιτικές της χώρας.

Σημειώνεται ότι και οι Πολωνοί αγρότες χρησιμοποίησαν τρακτέρ και άλλο βαρύ εξοπλισμό για να κλείσουν δρόμους σε περισσότερες από 250 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου για να δείξουν την αποδοκιμασία τους για τη γεωργική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φοβούνται τις εισαγωγές από την Ουκρανία και τις αρνητικές επιπτώσεις των πράσινων μέτρων στην επιχείρησή τους. Οι αγρότες ζήτησαν επίσης αλλαγή στρατηγικής σχετικά με την εισαγωγή πρόσθετων απαιτήσεων σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και προειδοποίησαν ότι αυτό θα οδηγήσει σε μείωση της γεωργικής παραγωγής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button