Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Τα αποτελέσματα του «2ου Φλυγόνιου Δρόμου»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυριακίου “Πολιτιστική Δράση” σε συνεργασία με τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς, υπό την αιγίδα του Δήμου Λεβαδέων, της Κοινότητας Κυριακίου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας, και με την συμμετοχή της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, στις 02/09/2023 διοργάνωσαν τον «2ο Φλυγόνιο Δρόμο» στο Κυριάκι Βοιωτίας.

Ο Γιάννης Ράπτης, ο Φώτης Ρηγόπουλος, η Παναγιώτα Γκλοβάνου και η Βίκυ Ναούμ αναδείχθηκαν πρόσωπα του αγώνα!

Στα 10 χλμ. ο Γιάννης Ράπτης, δρομέας των ANTIKIRA RUNNERS υπερίσχυσε στη μονομαχία με τον Γιάννη Καρνασόπουλο του ΞΕΝΟΔΑΜΟΥ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ και τερμάτισε νικητής. Επιδόσεις: 37:50 έναντι 39:40. Τρίτος τερμάτισε ο Γιάννης Πρωτόπαππας του Α.Ψ.Λ. ΜΕΔΕΩΝ σε 41:18.

Στις γυναίκες η Παναγιώτα Γκλοβάνου αναδείχθηκε νικήτρια με 48:38.

Ακολούθησαν 2η η Εμμέλεια Μαρδάκη με 53:32 και 3η η Ζακλίνα Μαυροδήμου των ΔΡΟΜΕΩΝ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ με 01:01:48.

Το αγώνισμα των 10 χλμ. περιλάμβανε και ηλικιακές κατηγορίες.
Συγκεκριμένα, στους άνδρες 18-39 ετών νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Τσούτσας με 45:35. Δεύτερος τερμάτισε ο Νίκος Γκιουζέλης σε 53:13, ενώ τρίτος ήρθε ο Αλέξανδρος Μπενέκος με χρόνο 54:56.

Έπειτα, στους άνδρες 40-54 ετών, την 1η θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Ζιακόπουλος του Α.Σ. ΗΝΙΟΧΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ με 41:39, την 2η ο Σπύρος Μπούτσικας του Α.Κ.Ο.Λ. με 43:51 και την 3η ο Γιώργος Παπαδόπουλος του Σ.Δ.Υ.Μ. ΘΗΒΑΣ με 44:35. Τέλος, στην κατηγορία 55+ ανδρών, νικητής ήταν ο Γιώργος Αργύρης των Α.Κ.Ο.Λ. & ΑLIARTISTAS με χρόνο 47:30. Ακολούθησαν 2ος ο Βαγγέλης Αγραφιώτης με 59:42 και 3ος ο ανεξάρτητος Γιάννης Λουκάς με 01:03:45.

Όσον αφορά τις ηλικιακές κατηγορίες των γυναικών, η μοναδική γυναίκα που βραβεύτηκε στην κατηγορία 40-54 ετών ήταν η Λειβαδίτισσα Χρύσα Παναγιωτοπούλου με χρόνο 01:05:53. Οι υπόλοιπες θέσεις δεν
συμπληρώθηκαν.

Στα 5 χλμ. νικητής ήταν ξανά ο Φώτης Ρηγόπουλος του Α.Ο. ΦΙΛΟΘΕΗΣ με 18:33, 2ος ο Ηλίας Τόλιας του Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ με 19:30 και 3ος συμπλήρωσε το βάθρο ο Κυριακάτης Νίκος Κατσούλης με 21:59.

Στις γυναίκες νίκησε, για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Βίκυ Ναούμ των ADIDAS RUNNERS με 26:21. Δεύτερη τερμάτισε, όπως και πέρσι, η Κατερίνα Τόλια σε 28:27 και το βάθρο συμπλήρωσε η συγχωριανή μας Κλειώ Μίχα με 28:55.
Στον αγώνα των 1000μ. συμμετείχαν 80 μαθητές Δημοτικών σχολείων. Στα αγόρια τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι αθλητές του Α.Κ.Ο.Λ.: 1ος ο Λουκάς Τσώνης, 2ος ο Απόστολος Μούργος και 3ος ο Ορφέας Αναστασίου. Στα κορίτσια νικήτρια αναδείχθηκε η αθλήτρια του Α.Σ. ΗΝΙΟΧΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ Παναγιώτα Ζιακοπούλου. Ακολούθησαν 2η, όπως και πέρσι, η Αθανασία Παπαγεωργίου του Α.Ο. ΔΡΟΜΕΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και 3η η Αναστασία Καρνασοπούλου του Α.Σ. ΗΝΙΟΧΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.

Τερμάτισαν συνολικά 87 δρομείς = 67 άνδρες + 20 γυναίκες. Αναλυτικά – 5km: 58 = 42 + 16 και 10km: 29 = 25 + 4. Πλήρη ικανοποίηση προσφέρουν οι αριθμοί με κριτήριο την απόφαση αναβολής του αγώνα, λόγω των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή, και μεταφοράς του μία εβδομάδα μετά τον αρχικό προγραμματισμό.

Όλα τα αποτελέσματα παρουσιάζονται αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bestrace.gr/events/2os-flygonios-dromos-2023/

Το Κυριάκι, η γραφική ορεινή κωμόπολη στα 760μ. υψόμετρο, υποδέχθηκε και φέτος πολλούς δρομείς όλων των ηλικιών. Η όμορφη πλατεία Αγίου Νικολάου φιλοξένησε τις βασικές διαδικασίες, γραμματεία, εκκίνηση/τερματισμό και απονομές. Απαρατήρητος δεν πέρασε κανένας δρομέας!!! Οι ντόπιοι χειροκρότησαν αδιάκριτα όλους τους δρομείς κι εκείνοι έδειξαν να απολαμβάνουν την φιλοξενία.

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά τους αιρετούς εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, του Δήμου Λεβαδέων και της Κοινότητας Κυριακίου που τίμησαν με την παρουσία τους και στήριξαν έμπρακτα την δράση αυτή.
Ευχαριστίες στα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, που μαζί με το πλήρωμα του ασθενοφόρου ήταν υπεύθυνα για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα και την Τροχαία Λιβαδειάς, η
οποία διευθέτησε το κυκλοφοριακό για την ομαλή διεξαγωγή του δρομικού αυτού γεγονότος.

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους χορηγούς, στους συμμετέχοντες και, φυσικά, στους δεκάδες εθελοντές, που αποτελούν την ψυχή του αγώνα και μας βοήθησαν έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία ο
«2ος Φλυγόνιος Δρόμος».

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα τέλη Αυγούστου του 2024.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button