ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Ταυτοποιήθηκε ζευγάρι ως υπαίτιο της πυρκαγιάς στο «Βρωμονέρι»

Ένα ζευγάρι αλβανικής υπηκοότητας ηλικίας 39 και 37 ετών ταυτοποιήθηκε μετά από σχετική έρευνα κι αξιοποίηση στοιχείων από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, ως υπαίτιο της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2023, στις 13.40 το μεσημέρι, στην περιοχή “Βρωμονέρι” Προμυρίου στο Πήλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι φέρεται κατά τη διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιέργειας να μην έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα ως όφειλε, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά σε παρακείμενη δασική έκταση.
Στους υπαίτιους της πυρκαγιάς επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ενώ μετά από δικογραφία για εμπρησμό από αμέλεια που σχηματίστηκε, θα παραπεμφθούν σε τακτική δικάσιμο.

Διευκρινίζεται ότι η Πυροσβεστική Διάταξη 9/2021 ισχύει κι εκτός αντιπυρικής περιόδου (01/11- 30/4 επομένου έτους) και όσοι εκτελούν υπαίθριες αγροτικές εργασίες με τη χρήση πυρός, θα πρέπει να ακολουθούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα, ενώ σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς, θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες ποινικές κυρώσεις.

Τέλος, επισημαίνεται από την Πυροσβεστική ότι όσοι ασχολούνται με αγροτικές εργασίες, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών και το προσεχές Σαββατοκύριακο (11-12/11/2023), καθώς αναμένεται στην περιοχή μας να έχουμε ανέμους νοτίων διευθύνσεων, που θα ξεπερνούν και τα 5 μποφόρ κατά τόπους.

magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button