ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Τίμησαν τους 150 ήρωες αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Τίμησαν τους 150 ήρωες αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος (vid)

  • Τίμησαν τους ήρωες αστυνομικούς σε τελετή στο μνημείο πεσόντων
  • Μεγαλώνει η λίστα των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος
  • «Δεν ξεχνούμε τους συναδέλφους μας»

Το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας από το 1984 έως σήμερα θρηνεί 150 πεσόντες ήρωες αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντος συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων συμπλοκών, τροχαίων και άλλων ατυχημάτων

Μάχονται καθημερινά, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, κάτω από αντίξοες συνθήκες με μοναδικό στόχο την ασφάλεια των πολιτών. Ο λόγος για τους αστυνομικούς οι οποίοι αναφέρονται στα κακώς κείμενα, στις δραματικές ελλείψεις σε εξοπλισμό αλλά και στην διαχρονική απαξίωση της πολιτείας στο δίκαιο όπως τονίζουν αίτημά τους για την αναγνώριση του επαγγέλματος του Αστυνομικού ως επικίνδυνο, την ώρα που η μαύρη λίστα των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, ολοένα και μεγαλώνει.

Το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας από το 1984 έως σήμερα θρηνεί 150 πεσόντες ήρωες αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντος συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων συμπλοκών, τροχαίων και άλλων ατυχημάτων.

Εκατοντάδες χήρες και ορφανά τέκνα που η πολιτεία τους ξεχνάει, όπως τόνισαν συνδικαλιστές, οι οποίοι αναφέρθηκαν και στους χιλιάδες τραυματίες εν ώρα υπηρεσίας εκ των οποίων εκατοντάδες απέκτησαν μόνιμη αναπηρία, οι οποίοι ζουν ξεχασμένοι με ένα επίδομα πείνας.

Πεσόντες αστυνομικοί

Η πολιτεία θα πρέπει να κάνει το χρέος της απέναντι μας, σημείωσαν μεταξύ άλλων.

Στο προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου, όπου βρίσκεται το μνημείο πεσόντων αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τιμώντας τη μνήμη των συναδέλφων τους.

Πεσόντες αστυνομικοί

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον ταξίαρχο Γιώργο Βασιλάκη ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα, στις 24 Ιουνίου του 2010 από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που είχε σταλεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε φάκελο αλληλογραφίας. Αστυνομικοί δεν ξεχνούν και τους Αστυφύλακες Νίκο Κοκολάκη και Κωνσταντίνο Φτυλάκη.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button