Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Τίμησαν τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Την 50η επέτειο εξέγερσης των ηρωικών αγωνιστών του Πολυτεχνείου, τίμησαν το πρωί της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου πολιτικά πρόσωπα της αυτοδιοίκησης του τόπου και εκπρόσωποι φορέων, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κοζάνης, με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου καθώς και φορείς της περιοχής.

Η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού Καλλιόπη Βέττα ανέφερε ’50 χρόνια μετά, μία από τις λαμπρότερες στιγμές της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας. όταν σε περιόδους σκότους, αυταρχισμού, ξύλου, εξοριών, οι νέοι επαναστάτησαν με αίτημα να πέσει το καθεστώς της χούντας. Σήμερα τιμούμε και επαγρυπνούμε για τις κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις μας, για ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα. Παλεύουμε γιατί ο μόνος αγώνας που είναι χαμένος είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ’.

Για τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου και το ποσό επίκαιρο από ποτέ είναι “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία” αναφέρθηξε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης, Ιωάννης Σκόρδας ‘τα μηνύματα του πολυτεχνείου έχουν διαχρονική αξία και είναι επίκαιρα ακόμη και σήμερα. Εμείς οι εκπαιδευτικοί τιμούμε τα ιδανικά αυτά μέσα από σχολικές εκδηλώσεις και προτρέπουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να κρατήσουν ζωντανές τις αξίες των φοιτητών του Πολυτεχνείου που ενέπνευσαν με ένα δημοκρατικό και δίκαιο τρόπο, μια δημοκρατική και δίκαιη κοινωνία. Σήμερα η νέα γενιά θα πρέπει να έχει ως παρακαταθήκη τους φοιτητές τους Πολυτεχνείου και να αγωνιστούμε.’

 


Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button