ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σωτήρης Ρούσσος: «Η βαθύτερη κυνική στόχευση της ισραηλινής ελίτ στη Γάζα» (ηχητικό)

Ο κ. Ρούσσος μιλάει ακόμη για τις πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια, την ελληνική αβελτηρία ως προς την εφαρμογή των προβλεπόμενων στη “Συμφωνία των Πρεσπών”, την ασαφή στάση της Ελλάδας στο θέμα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία κ.ά.

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΜΙΣ, www.cemmis.edu.gr) στο ίδιο Πανεπιστήμιο, αναλύει στον 98,4 γιατί η βαθύτερη στόχευση της πολιτικής και κοινωνικής ελίτ του Ισραήλ, μέσα στον κυνισμό των σχέσεων ισχύος και όχι δικαίου που επικρατεί στον κόσμο, είναι η “ζωνοποίηση” της Γάζας με απομάκρυνση όσο περισσότερων Παλαιστινίων είναι εφικτό στο όνομα της εξολόθρευσης της Χαμάς, αδιαφορώντας αν αυτό σημαίνει εξόντωση του πληθυσμού και των αμάχων των Παλαιστινίων στη Γάζα, πολύ δε περισσότερο η εξώθησή τους και από τα Κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης.

Την ίδια ώρα είναι απορίας άξιο να υπάρχουν, όπως λέει, αναλύσεις και στην Ελλάδα ότι μπορεί να σταθεί οποιασδήποτε μορφής φιλοϊσραηλινή διοίκηση παλαιστινιακής υφής σε ένα χώρο ζωνοποιημένο από το Ισραήλ.

Ο κ. Ρούσσος μιλάει ακόμη για τις πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια, την ελληνική αβελτηρία, ακόμη και για εφαρμογή των προβλεπόμενων στη “Συμφωνία των Πρεσπών”, την ασαφή στάση της Ελλάδας στο θέμα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, αλλά και την καλλιέργεια κλίματος εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία, την ώρα ακριβώς που αυτή προωθεί μετά τη Διακήρυξη των Αθηνών, όλη την αναθεωρητική της ατζέντα σε Ελλάδα και Κύπρο, εισπράττοντας την απόλυτη απραξία μας ακόμη και στα δικαιώματα μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, όπως στο θέμα της ΑΟΖ.  

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button