ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σχολικά γεύματα στη Λαμία: Σοκ από τα νέα ντοκουμέντα – Γονείς βρήκαν κομμάτι από… γάντι στη συσκευασία (vid)

Φωτογραφικά ντοκουμέντα γονέων από σοκαριστικά ευρήματα σε σχολικά γεύματα

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την κατάσταση των σχολικών γευμάτων, που διανέμονται σε μαθητές των 133 δήμων της χώρας, έπειτα από την πρόσφατη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε σχολεία της Λαμίας και από τη «ξαφνική» πυρκαγιά που έκαψε ολοσχερώς το εργοστάσιο της οικογένειας Γιαννίτση, που τα παρήγαγε.

Νέες μαρτυρίες γονιών που παρουσιάζει το MEGA, αναφέρεται ότι γεύματα που φθάνουν στους μαθητές όλης της χώρας είναι παγωμένα, λιποβαρείς, άλλα είναι άψητα και κακομαγειρεμένα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μέσα στις συσκευασίες εντοπίστηκε μέχρι και κομμάτι… από γάντι που φοράνε οι άνθρωποι που τα συσκευάζουν.

Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε γονέας παιδιού, «το μπιφτέκι κοτόπουλο στη μέση ήταν κόκκινο. Δεν το τρώγανε τα παιδιά .Το σουτζουκάκι είχε μέσα κόκκαλα. Οι σαλάτες μύριζαν κάπως, το λάχανο και αυτά μύριζαν σαν να ήταν άπλυτα. Το παντζάρι άμα το έβαζα στο ψυγείο μύριζε. Το ψάρι ήταν παναρισμένο. Το περισσότερο ήταν πανάρισμα και το ψάρι ήταν ένα μαύρο πράγμα».

Λιώνει η πλαστική συσκευασία πάνω στο φαγητό

Συγκλονίζει και η μαρτυρία ενός γονιού στο MEGA, ο οποίος αναφέρει ότι η πλαστική συσκευασία του γεύματος, είχε λιώσει και είχε κολλήσει στο φαγητό του παιδιού. «Τα συσκευάζουν μέσα σε πλαστικές συσκευασίες την ώρα που είναι καυτά και λιώνουν τα νάιλον, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες», είπε ο ίδιος.

«Κάναμε καταγγελίες στις δημόσιες υπηρεσίες και απάντηση δεν λάβαμε»

Ο κ. Μάκκας ως γονέας μαθητή που είχε ζήσει ένα παρόμοιο περιστατικό, έκανε αναφορά στον ΟΠΕΚΑ. «Κάναμε καταγγελία στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και στον ΟΠΕΚΑ, αλλά απάντηση δεν λάβαμε από αυτές τις υπηρεσίες. Αλλά λάβαμε εξώδικο από την εταιρεία», είπε ο γονέας.

Παράλληλα, ο κ. Μάκκας τόνισε: «Τα σχολικά γεύματα είναι ένας θεσμός ιερός. Είμαστε στην επαρχία, όπου οικογένειες όχι απλώς ζορίζονται οικονομικά, πεινάνε».

Σημειώνεται ότι, 180.000 μαθητές, δηλαδή οι 4 από τους 10 μαθητές στα δημοτικά σχολεία της χώρας, τρώνε από τα σχολικά γεύματα.

Δείτε το βίντεο: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button