ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Σχεδόν… αποκλεισμένοι οι Πλατανιώτες – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

«Μπαζώνουν και σπάει, ξαναμπαζώνουν και ξανασπάει και πάει λέγοντας μέχρι να γίνει κάποιο ατύχημα». Με αυτήν την πρόταση περιγράφουν οι κάτοικοι του Πλατανιά την κατάσταση στο οδικό δίκτυο λίγα μέτρα μετά το Δέλτα του Προμυρίου, όπου κομμάτι του δρόμου έχει ανοίξει στα… δύο, με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να γίνεται είτε με δυσκολία είτε καθόλου.

Σχεδόν έξι μήνες έχουν περάσει από την κακοκαιρία που άλλαξε τη μορφή του Πηλίου και της Μαγνησίας γενικότερα και παρόλα αυτά οι πληγές παραμένουν ανοιχτές. Όπως «ανοιχτός» παραμένει και ο δρόμος μετά το Δέλτα Προμυρίου που καταλήγει στο Προμύρι και στη συνέχεια στον Κατηγιώργη.

Τις ημέρες της κακοκαιρίας οι ποσότητες νερού που έπεσαν είχαν ως αποτέλεσμα στο οδόστρωμα να σημειωθεί σημαντική καθίζηση και ο δρόμος, κυριολεκτικά, να σπάσει σε διάφορα σημεία. Η κυκλοφορία έκτοτε γίνεται με δυσκολία ή και καθόλου, καθώς όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής «μηχανήματα της περιφέρειας ρίχνουν χώμα, το πατάνε και λίγες ημέρες μετά είτε με τη βροχή είτε με τη διέλευση των οχημάτων έρχεται στην πρότερη κατάσταση».

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σηπιάδα» Συραγώ Σταθαράκου αναφέρει ότι «εύκολη» διέλευση είναι μόνο για τα αγροτικά και τύπου τζιπ οχήματα.

«Πρόκειται για τεράστιες ρωγμές που έχουν δημιουργηθεί στον δρόμο από τις πλημμύρες του Ντάνιελ και καθιστούν δύσκολη την καθημερινότητά μας. Ακόμη και σήμερα, λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και εφοδιαστικά φορτηγά δεν μπορούν να φτάσουν στον Πλατανιά, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να φθάνουν μέχρι το Προμύρι και να χρειάζονται άλλο μέσο μέχρι Πλατανιά» επισημαίνει η ίδια.

Ωστόσο, όπως τονίζει, όταν ρίχνουν χώμα, τα λεωφορεία περνάνε κανονικά. «Είναι τζακποτ αν θα περάσεις ή αν όχι» συμπληρώνει προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής από τύχη δεν έχει γίνει κάποιο ατύχημα.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι κατά καιρούς τοποθετούνται προειδοποιητικές πινακίδες, οι οποίες, όμως, δεν είναι αρκετές για την ασφάλεια των οδηγών. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάτοικος Πλατανιά που γυρνούσε το βράδυ στο χωριό, λίγο έλειψε για να βγει εκτός δρόμου.

Δεν είναι, όμως, το μοναδικό τμήμα του δρόμου που η κατάσταση είναι φρικτή. Πρόκειται για περίπου τέσσερα χιλιόμετρα στον επαρχιακό δρόμο από Προμύρι για Πλατανιά, τα οποία έχουν συνεχόμενες ρωγμές και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, καθώς είναι το βασικό οδικό δίκτυο που ενώνει τα δύο χωριά.

Η κ. Σταθαράκου αναφέρει ότι έχει έρθει σε επαφή με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αρμοδιότητα της οποίας είναι εκείνο το κομμάτι του δρόμου. «Τους ενημέρωσα για τα τέσσερα αυτά χιλιόμετρα και μου είπαν ότι θα εξετάσουν την άμεση αποκατάστασή τους» σημειώνει.

Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο Νότιο Πήλιο, καθώς έχουν περάσει τόσοι μήνες και παρόλα αυτά οι αποκαταστάσεις δεν έχουν ξεκινήσει με τους ίδιους να τονίζουν τη σημασία της τουριστικής περιόδου στην «ανάσταση» της περιοχής.

Πηγή: taxydromos.gr – ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button