ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

ΣΥΡΙΖΑίικη εικονική πραγματικότητα – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Σε σχόλιο της επιτροπής περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ για το περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που διεξήχθη στη Λάρισα επισημαίνονται τα εξής:

“Οι γνωστές κορόνες ακούστηκαν από τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συνεδρίου που έγινε στη Λάρισα, όπου έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί μια δήθεν εναλλακτική πρόταση για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής.

Πρόταση που όχι μόνο δεν αποτελεί εναλλακτική, αλλά κινείται στις ίδιες ράγες και υπηρετεί τους ίδιους στόχους με την πολιτική που εφαρμόζει σήμερα η ΝΔ, δηλαδή των κατευθύνσεων της ΕΕ και της κερδοφορίας των ομίλων. Μόνο ως εικονική πραγματικότητα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η προσπάθειά τους να ανεβάσουν την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της.

Εικονική πραγματικότητα όμως ήταν και η προσπάθεια να εμφανίσουν ότι οι προτάσεις τους έχουν απήχηση μέσα στην κοινωνία. Έφτασαν στο σημείο να ανακοινώσουν ότι θα μιλήσουν στα διάφορα πάνελ καταξιωμένοι αγωνιστές και πρόεδροι μαζικών φορέων από τον χώρο των αγροτών και των γιατρών.

Οι ομιλητές που ανακοινώθηκαν όμως δεν μίλησαν ποτέ! Άλλωστε δεν είχαν ποτέ συμφωνήσει ότι θα μιλήσουν, αφού δεν θέλησαν να γίνουν ντεκόρ στη φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πώς να γίνουν δηλαδή όταν στους χώρους τους, ο καθένας, αντιπαλεύουν μια πολιτική με την οποία συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε σήμερα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση είτε και παλιότερα όταν την εφάρμοζε.

Για παράδειγμα δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστές αγροτικών ομοσπονδιών που αντιπαλεύουν την ΚΑΠ, που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο ή που διεκδικούν μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, καταγγέλλοντας την κατάργηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο το 2016 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και οι υγειονομικοί, που βιώνουν τις συνέπειες της εμπορευματοποίησης και της γενικευμένης επιχειρηματικής λειτουργίας των νοσοκομείων, δεν θα μπορούσαν να σταθούν σε πάνελ με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξαν νέους δρόμους για την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, με την ίδρυση του πρώτου «Δημόσιου Νοσοκομείου ΑΕ» στη Σαντορίνη και τη θέσπιση των λεγόμενων «DRG’s», δηλαδή των πρωτοκόλλων για την ολοκληρωμένη εκτίμηση του «κόστους» κάθε υπηρεσίας που παρέχει το νοσοκομείο στους ασθενείς. Επίσης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ νομοθετήθηκε η «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ξεχειλώνοντας παραπέρα τα ωράριά τους.

Ας μην ψάχνει, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνιστές του κινήματος για να γίνουν το ντεκόρ της αντιλαϊκής του πολιτικής. Για τη δουλειά αυτή υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι από τη ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, κάτι που φάνηκε και άλλωστε σε όλο το συνέδριο.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button