Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Συνταξιούχοι ΝΑΤ Χίου: Στήριξη των εν ενεργεία μηχανικών για άμεση έκδοση πτυχίων από ΚΕΣΕΝ

«Είχαμε αρκετές καταγγελίες ότι καθυστερεί η έκδοση των πτυχίων για όσους παρακολούθησαν μαθήματα στο ΚΕΣΕΝ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπαρκάρουν, σημείωσε ο Πρόεδρος της Παγχιακής Ενωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Στέλιος Κουμπιάς (φωτογραφία), ζητώντας την άμεση στελέχωση της σχετικής υπηρεσίας.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο κάνει λόγο για «απαράδεκτη καθυστέρηση παροχής πιστοποιητικών από την Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων στους επιτυχώς αποφοιτήσαντες από το ΚΕΣΕΝ Μηχανικών (Α’ & Β΄) τον Δεκέμβρη του 2023, λόγω ελλείψεως προσωπικού, στο τμήμα εκδόσεων πιστοποιητικών των Μηχανικών».
Αυτό όχι μόνο εμποδίζει κάποιους ναυτικούς να μπαρκάρουν άμεσα, αλλά κρατά την Αθήνα κάποιους από αυτούς που κατάγονται από την επαρχία, περιμένοντας κάθε μέρα την έκδοση του πτυχίου τους.

«Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας, ώστε η υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων να εκδώσει άμεσα τα πιστοποιητικά στους συναδέλφους μας. Κατά τα άλλα το 2024, θα είναι έτος της Ναυτικής Εκπαίδευσης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου.

Αποδέκτης του προβλήματος έγινε και ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης που απαντώντας το απόγευμα της Τετάρτης στο σωματείο έκανε γνωστό ότι μετά από παρέμβασή του, στον Διευθυντή Εκπαίδευσης του Υπουργείου Ναυτιλίας, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, αφού τοποθετήθηκε προσωπικό στο Τμήμα Ναυτικών Μητρώων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button