ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Αυλαία με Μητσοτάκη, φον ντερ Λάιεν και ηχηρές παρεμβάσεις

Οι εξελίξεις από την τελευταία ημέρα του 15ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πέφτει σήμερα η αυλαία του 15ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τις δύο πρώτες ημέρες οι ομιλητές είχαν στραμμένο το βλέμμα στις κάλπες των Ευρωεκλογών και το μήνυμα, που θέλησαν να εκπέμψουν είναι πως δεν υπάρχουν περιθώρια χαλαρής ψήφου και πειραματισμών.

Η τελευταία ημέρα έχει έντονο άρωμα Βρυξελλών, καθώς στο βήμα του Συνεδρίου ανεβαίνουν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Θανάσης Μπακόλας, γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στους ομιλητές που ξεχωρίζουν και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ είναι υπεύθυνη δύναμη, έτοιμη να συμβάλει στις νέες προκλήσεις της ΕΕ. Μιλώντας για τις νέες προκλήσεις έκανε λόγο μεταξύ άλλων για την άμυνα της ΕΕ, την οικονομία της και την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφερόμενος στον λαϊκισμό τόνισε χαρακτηριστικά: «ποτέ ξανά στην Ελλάδα αυτά που έγιναν την περασμένη 10ετία. O λαϊκισμός είπε ότι είναι μεγάλος κίνδυνος για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» και πρόσθεσε ότι οι δημαγωγοί θέλουν να κρύψουν αλήθεια και να υψώνουν τεχνητούς διαχωρισμούς.

«Η πρόσκληση είναι ο ρεαλισμός και η αλήθεια» τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος σε άλλο σημείο ανέφερε ότι οι ευρωεκλογές; που έρχονται είναι καθοριστικές. Όπως ανέφερε «δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να παραμεριστεί η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση πριν από λίγους μήνες» και στη συνέχεια διερωτήθηκε «έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς σε αυτή τη συγκυρία;».

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας ότι έχει στην ψυχή του τον κ. Πολλάκη κι ότι ποτίζει τον πολιτικό διάλογο με τοξικότητα. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button