Κυπριακά Νέα

Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης

Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου είχε σήμερα Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023, συνάντηση με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Κύπρο κ. Abdallah Hatem Attari. Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα. Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε αναφορά στους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς της Κύπρου και της Παλαιστίνης και επιβεβαιώθηκε η αταλάντευτη δέσμευση των δύο πλευρών για ενίσχυση απτών συνεργασιών, ως απόρροια και της πρόσφατης ιστορικής επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Παλαιστίνη. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, εξετάσθηκε η προοπτική συνεργασιών μεταξύ των Σωμάτων  της  Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, με κοινές εκπαιδεύσεις και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κα Κουκκίδη-Προκοπίου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πρόθεση της Παλαιστίνης, την οποία γνωστοποίησε επισήμως στις αρχές της Δημοκρατίας ο κ. Attari και η οποία αφορούσε στην άμεση αποστολή ομάδας πυροσβεστών προς υποβοήθηση στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην επαρχία Λεμεσού. Η Υπουργός τόνισε ότι το γεγονός αναμφίβολα καταδεικνύει την έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των δύο χωρών και πως είναι ιδιαίτερα εκτιμητέο.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της συνάντησης της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με τον Υπουργό Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, θέμα το οποίο και έθιξε ο κ. Attari, η κα Κουκκίδη-Προκοπίου αναφέρθηκε στην περιστασιακή φύση της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε ως τυπική ανταπόκριση σε σχετική πρωτοβουλία του εν λόγω Ισραηλινού Υπουργού, ως αρμοδίου για επίβλεψη των πτητικών μέσων της χώρας του. Επισημάνθηκε δε ότι η συνάντηση εστιάσθηκε στην απόδοση ευχαριστιών για τη σημαντική υποστηρικτική βοήθεια που απέστειλε η φίλη χώρα. Η κα Κουκκίδη-Προκοπίου διαβεβαίωσε ότι, ως γνωστό, η στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ζητήματα που άπτονται πολιτικών ευαισθησιών ουδέποτε παρεξέκλινε, ούτε αποκλίνει, από την προκαθορισμένη προσέγγιση της ΕΕ.

(ΑΦ/ΣΧ)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button