Διεθνής επικαιρότητα

Συνάντηση Νετανιάχου – Σολτς: Το Βερολίνο στο πλευρό του Ισραήλ

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε, κατά την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ, ότι το Βερολίνο θα στέκεται πάντα δίπλα στο εβραϊκό κράτος, επικαλούμενος την ευθύνη του μετά το Ολοκαύτωμα.

«Όπως είπα την περασμένη εβδομάδα στη Bundestag, σε δύσκολες στιγμές, η Γερμανία βρίσκεται μόνο σε μία πλευρά και αυτή είναι δίπλα στο Ισραήλ», είπε ο Σολτς.

«Είναι πολύ σημαντικό να το πούμε αυτό σήμερα εδώ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στο Ισραήλ: η ιστορία της Γερμανίας και η ευθύνη που είχε για το Ολοκαύτωμα απαιτεί από εμάς να βοηθήσουμε στη διατήρηση της ασφάλειας και της ύπαρξης του Ισραήλ».

Ο Σολτς είπε επίσης ότι «κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν πρέπει να το βλέπει ως καλή ιδέα για να παρέμβει σε αυτή τη σύγκρουση».

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, από τη πλευρά του, είπε ότι η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου σηματοδοτεί «τα χειρότερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των Εβραίων από το Ολοκαύτωμα… Η Χαμάς είναι οι νέοι Ναζί, η Χαμάς είναι το ISIS, σε ορισμένες περιπτώσεις χειρότεροι από τους Ναζί».

Ο Νετανιάχου λέει ότι εάν τέτοιες φρικαλεότητες «δεν σταματήσουν εδώ, αυτή η αγριότητα θα φτάσει σε εσάς πολύ σύντομα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button