Διεθνής επικαιρότητα

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρήστο Τσοκάνη, βουλευτή του ΚΚΕ, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΚΟ του ΚΚΕ στη Βουλή με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ).

Εκ μέρους του ΕΕΤΕ συμμετείχε ο Νάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο Στέλιος Σταφέτος, μέλος του ΔΣ και ο Πέτρος Καρυστινός, μέλος της εφορείας ζωγραφικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από πλευράς του ΕΕΤΕ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ζητήθηκε αναφορικά με το φορολογικό νομοσχέδιο «να ισχύσει το αφορολόγητο όριο των 12000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3000 για κάθε παιδί, να εξαιρεθούν οι εικαστικοί καλλιτέχνες από την ανάγκη να έχουν POS και λογιστικά βιβλία με τις προϋποθέσεις που θέτει το νομοσχέδιο στη Βουλή, να μοιράζουν τα δηλωτέα εισοδήματά τους σε 4 φορολογήσιμα χρόνια, να πληρώνεται ο φόρος κληρονομιάς σε έργα».

Ακόμα, σημειώθηκε ότι «οι εικαστικοί καλλιτέχνες βάλλονται από τη συνολικότερη κυβερνητική πολιτική διαχρονικά, πλήττονται από την πανάκριβη επαγγελματική στέγη, τα δημοτικά τέλη, και κυρίως, από όλες τις πλευρές εμπορευματοποίησης της τέχνης», ενώ τόνισαν ότι «το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που δέχτηκε να τους συναντήσει».

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Χρήστος Τσοκάνης σημείωσε ότι «το ΚΚΕ απορρίπτει συνολικά το φορολογικό νομοσχέδιο και τη νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών όλων των κλάδων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα, τόνισε ότι το ΚΚΕ «παρακολουθεί και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εικαστικών και διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του επιμελητηρίου ότι θα εμπλουτίσει με αυτά τη σχετική τροπολογία που έχει καταθέσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button