Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Στο κόμβο της Λάρσου έμειναν όλη τη νύχτα αγρότες και κτηνοτρόφοι – Τι ζητούν (video)

Στο κόμβο της Λάρσου παραμένουν από το πρωί της Παρασκευής αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν στο αγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη.

Ως τόπος συνάντησης των αγροτών και των κτηνοτρόφων ήταν ο κόμβος της Λάρσου σύμφωνα με το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου. Πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι συμμετείχαν στη κινητοποίηση με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, ενώ η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη σε όγκο και παλμό σε σχέση με το προηγούμενο συλλαλητήριο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου αγρότες και κτηνοτρόφοι μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν την προστασία του εισοδήματος τους, τη μείωση του κόστους παραγωγής για να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, αφορολόγητο πετρέλαιο καθώς και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ κ.α.

Μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, αγροτικών συνεταιρισμών, της βουλευτού του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα αλλά και εκπροσώπων φορέων όπως του Εργατικού Κέντρου, του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία προς την πόλη της Μυτιλήνης με κατεύθυνση προς την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Εκεί ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Παρασκευαϊδης που δήλωσε την συμπαράστασή του στα αιτήματα των αγροτών.

Εκεί το ψήφισμα παραδόθηκε στον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς ο τελευταίος απουσίαζε.

Έξω από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αποφασίστηκε δια βοής να επιστρέψουν οι αγρότες στον κόμβο της Λάρσου όπου θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου για να συνεχίσουν για δεύτερη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button